Gluténmentes kapros lazacos mártás
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kapros lazacos tésztamártás bővült.
Ahogy már sokszor leírtam, a halak közül nálam a legelső helyen a lazac áll. Most is egy ilyen lazacos finomságot készítettem, finoman kaprosan, kissé citromosan. Sok-sok, talán annál is több kaporral. A kaprot is kifejezetten szeretem. Spagetti tésztával fenomenális. Egyszerűen leírhatatlan ízű.
Hozzávalók (4 személyre):
Lazac sütéshez:
- 360 g lazacfilé
- fél citrom frissen facsart leve
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
Mártáshoz:
- 400 ml Rama Crema növényi főzőkrém
- 2 teáskanál mustár
- 1 jókora csokor friss kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor)
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál vegeta
- 2 mokkáskanál fokhagymagranulátum
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- fél citrom frissen facsart leve
- csipet cukor
Tetejére:
- 100 g görög fehér növényi sajthelyettesítő
A gluténmentes kapros lazacos tésztamártás elkészítése:
- A lazacszeleteket borsozzuk, sózzuk és locsoljuk meg frissen facsart citromlével.
- Az airfryer aljába tegyünk egy „sütőpapírt”, és egy kevés étolajat.
- A maradék olajjal locsoljuk meg a halat.
- süssük meg az airfryer megfelelő funkciójával.
- Addig amíg sül a hal, készítsük el a mártás alapját.
- Egy nagyobb serpenyőbe öntsük bele a növényi főzőkrémet.
- Tegyünk bele mustárt.
- Sózzuk vegetázzuk és őröljünk rá borsot.
- Szórjuk meg fokhagymagranulátummal.
- Vágjuk fel a kaprot igen apróra.
- Facsarjuk bele a citromlevet.
- Kezdjük el forralni.
- Amikor kész a lazac, még kézmelegen szedjük le a húst a bőréről.
- Forraljuk fel a mártáslevet a halhússal.
- Megfőtt spagetti tésztával tálaljuk.
- Szórjunk rá görög fehér növényi sajthelyettesítőt.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés: könnyű
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes kapros lazacos mártás |
Energia | 5810 kJ / 2031 kcal | 2128 kJ / 508 kcal |
Zsír | 173,3 g | 43,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 64,4 g | 16,1 g |
Szénhidrát | 27,2 g | 6,8 g |
amelyből cukrok | 5,4 g | 21,6 g |
Rost | 0,1 g | 0 g |
Fehérje | 74,3 g | 18,6 g |
Só | 10,4 g | 2,61 g |
A gluténmentes kapros lazacos tésztamártás tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors citrom cukor étolaj fokhagyma gluténmentes száraztészta gluténmentes tészta gyors kapor lazacfilé mustár növényi sajt-alternatíva só