Gluténmentes karibi, egzotikus majonézes öntet
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes karibi, egzotikus majonézes öntettel bővült.
Sokszor használom fel a majonézt. A salátákat nagyon feldobja, kellemes ízt kölcsönözve a zöldségeknek. Mi lenne, ha ezt megbolondítanánk? Többször ettem nemrég ilyen mártást, leírhatatlanul pikáns, üdítő ízű, igazán feldobja a salátánkat.
Hozzávalók (6 adag):
- 300 g light majonéz
- 100 g pucolt, érett mangó
- kb. 1 cm nagyságú gyömbér
- kb. fél friss lime leve
- kettő csipet porcukor
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes karibi elkészítése:
- Pucoljuk meg a gyömbért, és reszeljük le egy kisebb turmixba.
- Adjuk hozzá a majonézt.
- A mangót kockázzuk fel és szintén tegyük bele a turmixba.
- Az egészet alaposan turmixoljuk össze.
- Most ízesítsük.
- Mehet bele a frissen őrölt bors, pici porcukor.
- Keverjük össze.
- Facsarjuk hozzá a friss lime levet.
- Tálaljunk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 15 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes karibi, egzotikus majonézes öntet tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors gyömbér gyors lime majonéz mangó max. 20 perces gluténmentes receptek porcukor