Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes karibi ízvilágú, tequilás koktélrák, maracuja mártással

tequilás koktélrák recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes karibi ízvilágú, tequilás koktélrákkal bővült.

Mexikóban megismerkedtem nemcsak a helyi, de a karibi ízvilággal is. Egyik étel ezek közül, ami nagyon beindította az ízlelőbimbóimat pont egy térségbeli „keverék” étel volt. A maracujás, tequilában megpárolt koktélrák, finom rizzsel, nagyon kevés korianderrel. Ha szereted új ízekkel elkényeztetni magadat, ez az ebéd pont neked való.

Hozzávalók (4 főre):

Koktélrákhoz:

  • 200 g koktélrák (tisztított)
  • 2 evőkanál margarin (vajízű)
  • 3 evőkanál extraszűz olíva olaj
  • 70 ml tequila
  • ízlés szerinti frissen őrölt bors
  • 2 csipet só

Maracuja mártáshoz:

  • 500 ml maracuja gyümölcslé
  • 1 evőkanál It’s us Naturbit kukoricakeményítő
  • 3 db friss maracuja gyümölcshúsa
  • 50 g kristálycukor
  • csipet só
  • pár csepp vaníliakivonat

Rizshez:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1 mokkáskanál őrölt kurkuma
  • ízlés szerinti frissen őrölt bors
  • 1,5 evőkanál vegeta

Tetejére:

  • friss, apróra vágott koriander

A gluténmentes karibi ízvilágú, tequilás koktélrák elkészítése:

  • A riszt, szokáshoz híven elkészítjük dupla adag vízzel.
  • Fűszerezzük vegetával és borssal.
  • Amikor elforrt a rizs alatt a víz, fedjük le, hagyjuk tovább párolódni, amíg a többi hozzávaló kész nem lesz.
  • A maracuja levet tegyük oda forralni a cukorral, csipet sóval és a vanília kivonattal.
  • Amíg felforr, pároljuk meg a koktélrákot.
  • A margarint és az olíva olajat hevítsük fel.
  • Tegyük bele a koktélrákokat.
  • Nem érdemes sokáig főzni, párolni.
  • 2 perc után öntsük hozzá a tequilát.
  • Addig pároljuk az alkohollal, amíg nem forr az egész.
  • Ekkor már el fog párologni a benne lévő alkohol is.
  • Zárjuk le.
  • Közben felforrt a maracuja lé.
  • Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és folyamatosan kevergessük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
  • Zárjuk le.
  • Ekkor még elég forró ahhoz, hogy belekaparjuk a friss maracuja gyümölcshúst.
  • Keverjük össze.
  • Jöhet a tálalás.
  • A rizs tetejére szórjuk frissen, apróra vágott koriandert.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes karibi ízvilágú, tequilás koktélrák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tequilás koktélrák recept

gluténmentes karibi ízvilágú, tequilás koktélrák, maracuja mártással

Kategória: , ,