Gluténmentes kefíres almás sütemény
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kefíres almás süteménnyel bővült.
Ez is egy nagyon régi családi receptem, amit mentesítettem. Nagyon finom ez a gluténmentes sütemény.
Hozzávalók (20 db):
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 120 g étolaj
- 90 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- csipet só
- 500 g sütemény lisztkeverék (nálam Doves farm)
- 3 g sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 200 g kefir
Tetejére:
- 500 g tisztított, reszelt alma
- Késhegynyi őrölt fahéj
- 10 g cukor
- 20 g mandula forgács
A kefíres almás gluténmentes kevert sütemény elkészítése:
- Tojásokat tálba felütöm, hozzáadom az olajat, cukrot, sót, citrom reszelt héját, habosra keverem.
- Kimért liszthez teszem a sütőport, szódabikarbónát, összekeverem, majd a tojásos keverékkel simára dolgozom.
- Végül kefírrel egy folyékony, palacsintához hasonló tésztát keverek.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejét reszelt almával borítom.
- Fahéjjal, cukorral ízesítem.
- Almát nem kell kinyomkodni. Mandula pehellyel szórom.
- 180 °C fokon, légkeveréssel, 20 percig sütöm.
- Ellenőrizze mindenki, ha nem ragad a tészta az eszközhöz, kész a sütemény.
- Langyosra hűtöm, szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 30 – 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kefíres almás sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alma citrom cukor édes étolaj fahéj gyors kefír kevert gluténmentes sütemények lisztkeverék mandula reggeli só sütőpor szódabikarbóna tojás uzsonna és tízórai