Gluténmentes kelbimbós baconös casserole
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes casserole egytálétellel bővült.
A casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelent. Most kis vas lábaskában készítettem el ezt az egytáételt. Szinte mindent bele lehet pakolni, összesül, közben bármivel foglalkozhatunk.
Hozzávalók (2 főre):
- 500 g kelbimbó
- 100 g bacon
- 50 g vékony kolbász (cserkészkolbász)
- 1 evőkanál ligamargarin
- 200 ml rizs főzőkrém
- 150 g Fino vegajó növényi sajtpótló
- csipet só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A gluténmentes kelbimbós baconös casserole elkészítése:
- A kelbimbók végeit vágjuk le, pucoljuk meg a sérült levelektől.
- Pároljuk elő pár perc alatt a kelbimbókat (kb. 5 perc)
- Ha megpárolódtak, tegyük félre őket.
- Eközben a bacont kockázzuk fel, és a ligamargarinon pirítsuk meg.
- Szedjük ki a bacont egy serpenyőbe.
- Piritsuk meg az apróra vágott kolbászkarikákat is.
- Ezeket is tegyük át a serpenyőbe.
- Öntsük hozzá a rizs főzőkrémet, a kelbimbókat.
- Pár percig főzzük együtt azokat.
- A növényi sajt egy részét reszeljük bele a serpenyőbe, keverjük el benne, adjunk hozzá egy csipet sót, és frisssen őrölt borsot.
- Öntsük át az egészet a vasedényünkbe, a tetejére reszeljük rá a maradék sajtot.
- Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük aranybarnára a casserolunkat.
Jó étvágyat kívok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35-45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes casserole recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon bors főétel glutén és tejmentes gluténmentes egytálétel gyors kolbász margain margarin növényi sajt-alternatíva só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes