Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kelt gluténmentes palacsinta

palacsinta recept gluténmentesenIri mama egy kelt gluténmentes palacsintával lepett meg minket.

Nagyon szeretjük a palacsintát. Nem is tudom felsorolni, milyen sokféleképpen készítettem már. Ez nálam mumus volt az elején. Rájöttem a titokra, azóta minden féle lisztből sütöttem, mind tökéletes lett. Most egy régebbi receptemet, élesztővel kevertem be. Végeredmény, nagyon finom. Írom is hogy készül.

Hozzávalók (18 db):

Tésztába:

  • 10 g étolaj

kelt gluténmentes palacsinta elkészítése:

  • Tojásokat szétválasztom, fehérjét csipet sóval habbá verem.
  • Tojások sárgáját, cukorral, narancs reszelt héjával, habosra keverem.
  • Lisztet elkeverem az útifűmaghéjjal, és az élesztővel.
  • Felvert sárgához felváltva adagolom a lisztes keveréket és a tejet.
  • Mindig csomómentesre dolgozom, újra adagolom, amíg elnem fogy minden.
  • Végül belekeverem az olajat.
  • Minimum 1 órát kelesszük, laza, buborékos lesz a tészta.
  • Én bekevertem, 3 órát magára hagytam, de jót tett neki.
  • Ezután tapadásmentes palacsinta sütőt felmelegítem, az első alá kentem pici olajat, többihez nem kell.
  • Közepes hőfokon aranyszínűre sütöm.
  • Ebből a mennyiségéből 18 darab lágyan tekerhető palacsinta lett.
  • Bármivel tölthető, ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá. 

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 2 óra

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. kelt gluténmentes palacsintában
Energia 5930 kJ / 1412 kcal 328 kJ / 78 kcal
Zsír 26,8 g 1,5 g
  amelyből telített zsírsavak 6,0 g 0,3 g
Szénhidrát 261,7 g 14,5 g
  amelyből cukrok 15,3 g 0,9 g
Rost 12,9 g 0,7 g
Fehérje 22,1 g 1,2 g
1,55 g 0,09 g

A kelt gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes palacsinta recept

kelt gluténmentes palacsinta

Kategória: , ,