Gluténmentes kemencés kenyér
Gluténmentes kemencés kenyér készítésének legegyszerűbb és legbiztosabb módja, ha funkcionális lisztkeverékből készítjük. Ezt nem lehet elrontani.
Hozzávalók:
- 250 g Naturbit kemencés gluténmentes lisztkeverék
- 3 g gluténmentes porélesztő
- 2,5 dl víz
- só
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd szilikon formába tesszük, és kb. 40 percet kelesztjük.
- 200 °C fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézségi szint: kezdő
Ezt a tej- tojás- és gluténmentes lángos receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT
Tápanyagtartalom | 8 szeletre vágáskor 1 szeletben (kb.7 dkg) |
6 szeletre vágáskor 1 szeletben (kb. 9 dkg) |
Energia | 542,5 kJ / 130,1 kcal | 718,1 6 172,2 kcal |
Fehérje | 10,4 g | 13,9 g |
Zsír | 0,1 g | 0,2g |
amelyből telített zsírsavak | 0,0 g | 0,1 g |
Szénhidrát | 21,1 g | 28,1 g |
amelyből cukrok | 0,8 g | 1,1 g |
Rost | 0,7 g | 1,0 g |
A Gluténmentes kemencés kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes lisztkeverék Naturbit lisztkeverék tej - tojás - gluténmentes víz