Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes kemencés kenyér

Gluténmentes kemencés kenyér készítésének legegyszerűbb és legbiztosabb módja, ha funkcionális lisztkeverékből készítjük. Ezt nem lehet elrontani.

gluténmentes kemencés kenyér recept

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd szilikon formába tesszük, és kb. 40 percet kelesztjük.
  • 200 °C fokon megsütjük kb. 30 perc alatt.

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Nehézségi szint: kezdő

Ezt a tej- tojás- és gluténmentes lángos receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT

Tápanyagtartalom 8 szeletre vágáskor
1 szeletben (kb.7 dkg)
6 szeletre vágáskor
1 szeletben (kb. 9 dkg)
Energia 542,5 kJ / 130,1 kcal 718,1 6 172,2 kcal
Fehérje 10,4 g 13,9 g
Zsír 0,1 g 0,2g
  amelyből telített zsírsavak 0,0 g 0,1 g
Szénhidrát 21,1 g 28,1 g
  amelyből cukrok 0,8 g 1,1 g
Rost 0,7 g 1,0 g

A Gluténmentes kemencés kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,