Pudingos-habos gluténmentes képviselőfánk recept édesítőszerrel
- 3 dl víz
- 8 dkg margarin
- csipet só
- 15 dkg alternatív gluténmentes liszt
- 5 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg rizsliszt
- 5 dkg hajdina liszt
- 2 db közepes (M-es) méretű tojás
- 1 evőkanál édesítő (* 1:4)
- Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra
- A vizet a margarinnal, sóval, édesítőszerrel felforraljuk, majd beleszórjuk a liszteket, és erőteljesen keverjük.
- Közben kisebbre állítjuk lángot, úgy hogy csak a legkisebben menjen. Addig kevergetjük a tésztát, amíg nem válik el a lábas falától.
- Majd hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a tojásokat (itt használhatunk turmixgépet)
- A tésztát tegyük bele habkinyomóba és kis halmokat nyomunk sütőpapíros tepsire.
- 180 °C fokon sütjük légkeverésen kb. 15 percig, majd 165 °C-on további 10 percig süssük.
- Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd megtöltjük.
Töltelék:
- Jelen esetben csokipuding lett megfőzve, és Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
A habzsák egyik oldalába puding ment, a másikba hab, így lett tarka a krém 🙂
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom töltelék nélkül | az egész tésztában | 12 db készítésekor 1db fánkban (kb. 80 g) |
Energia | 1006,8 kcal / 4198,8 kJ | 83,9 kcal / 349,9 kJ |
Fehérje | 24,0 g | 2,0 g |
Zsír | 48,0 g | 4,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,8 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 112,8 g | 9,4 g |
amelyből cukrok | 2,4 g | 0,2 g |
Élelmi rost | 7,2 g | 0,6 g |
A gluténmentes képviselőfánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer fánk glutén és tejmentes hajdinaliszt IR barát GM receptek képviselőfánk margarin só tojás víz