Gluténmentes kókuszos barackgolyók
Hozzávalók kb. 15 db golyó készítéséhez:
- 8 evőkanál puffasztott amaránt
- 6 evőkanál víz
- 15 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
- A puffasztott amarántot egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet és néhány perc alatt sűrűre főzzük.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Közben az aszalt barackot felaprítjuk, rászórjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd pedig a kihűlt amarántot is hozzáadjuk.
- Összegyúrjuk, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Az amaránt egy álgabona, amelyet hasonlóan lehet felhasználni, mint a búzát, de ez természetes módon gluténmentes.
Az álgabonákból készülő lisztek, pelyhek esetében vásárláskor meg kell bizonyosodni, hogy a termék garantáltan gluténmentes-e.
Gluténmentes receptjeinket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: 30 perc alatt amaránt gluténmentes golyók kókuszreszelék max. 20 perces gluténmentes receptek porcukor sárgabarack