Gluténmentes kovászos baguette
Iri mama egy gluténmentes kovászos baguette bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Nem unatkoztam, reggel begyúrtam 4-5 féle dolgot, hagytam kelni őket, este lettek kész. Micsoda illatok voltak a lakásban ….
Hozzávalók (4 db):
- 200 g Schär Mix B (vagy It’s us Miklós univerzális plusz mix gluténmentes lisztkeverék)
- 50 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék (vagy cirok liszt)
- 5 só
- 5 g útifűmaghéj
- 3 g méz
- 100 g előtészta
- 20 g étolaj
- 220 g langyos víz
A gluténmentes kovászos baguette elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem összekeverem.
- Hozzáadom az előtésztát, langyos vizet, dagasztógéppel összeállítom a tésztát.
- Végül az olajjal addig keverem míg elválik az edény falától.
- Gyúrólapon átgyúrom, 4 részre osztom.
- Minden darabot 18 x 35 cm nagyságúra nyújtom.
- Rövidebb oldalon feltekerem.
- Többit is így készítem.
- Tapadásmentes tepsibe teszem, mindegyik tetejét bevágom.
- Konyhapulton duplájára kelesztem.
- 4-5 óra alatt gyönyörűen megkelt.
- 180 °C fokos sütőben légkeveréssel 25- 35 percig sütöm. Sütő függő.
- Nagyon finom, szép szerkezetű, puha, rugalmas bélzetű lett.
Jó étvágyat kívánok 🙂.
Elkészítési idő: 20 perc, kelesztés: 4-5 óra, sütés: 25-35 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kovászos baguette tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cirokliszt étolaj gluténmentes bagettek gluténmentes kovász gluténmentes péksütemények gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek ivóvíz lisztkeverék méz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B Schär Mix it só uzsonna és tízórai