Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kovászos, kelt palacsinta

kelt palacsinta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kovászos, kelt palacsintával bővült.

Maradt gluténmentes kovászom, amit nem volt szívem kidobni! Így gondoltam egyet, és eszembe jutott, hogy létezik élesztős palacsinta. Így került az erős kovászom a tésztába, tojás helyett pedig banánt használtam fel. Az íze fantasztikus lett. Mogyorókrém és feketeribizli lekvárt tettem bele. A palacsinta sötétebb, és lassabban sül is meg. Ezt vegyük figyelembe.

Hozzávalók (14 db):

Tészta:

  • 120 g éret gluténmentes kovász
  • 380 g érett banán
  • 180 g It’s us Miklos univerzalis lisztkeverék
  • 50 g It’s us Mimem cirok pékáru lisztkeverék
  • 450 ml buborékos ásványvíz

A gluténmentes kovászos, kelt palacsinta elkészítése:

  • Az érett kovászhoz adjuk a banánt.
  • Ezeket alaposan keverjük el egy villa segítségével.
  • Mérjük ki a Miklós univerzális lisztkeveréket.
  • Alaposan dolgozzuk össze.
  • Tegyük félre 2-3 órára pihenni, kelni.
  • Amikor már látjuk, hogy emelkedik a tészta, és „savanyú” szaga lesz kész.
  • Öntsük hozzá a buborékos ásványvizet és a maradék lisztet.
  • Ismét keverjük el alaposan.
  • Ezután már süthetjük is.
  • Lassabban fog sülni, és a színe is sötétebb lesz jóval.
  • A kisült palacsintákat kedvünk szerint tölthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 15 perc + 2-3 óra pihentetés + 20 perc sütés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kovászos, kelt palacsinta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kelt palacsinta recept

gluténmentes kovászos, kelt palacsinta

Kategória: , , , ,