Gluténmentes kovászos pizza tészta
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kovászos pizzával bővült.
Ma egy gluténmentes pizzát sütöttem kovásszal. Nagyon finom lett.
Hozzávalók (8 adag):
Előtésztához:
- 60 g gluténmentes kovász
- 50 g Schär Mix B lisztkeverék
- 60 g langyos víz
Tésztához:
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 5 g só
- 3 g cukor
- 5 g útifűmaghéj
- 270 g langyos víz
- + előtészta
A gluténmentes kovászos pizza elkészítése:
- Első lépésben az előtésztát keverem össze, majd 1-2 órát pintetem.
- Ezt érdemes előre elkészíteni. Majd tálba mérem a lisztet, sót, útifűmaghéjat, cukrot, összekeverem.
- Beleteszem az előtésztát, víz felét.
- Dagasztó géppel pár percig keverem, beleöntöm a többi vizet, kidagasztom.
- Puha, rugalmas tésztát kell kapjunk.
- Tálat letakarva, konyhapulton duplájára kelesztem.
- Ez több óra is lehet, függ milyen meleg van a lakásban, páratartalomtól, kovásztól.
- Megkelt tésztát tepsibe igazítom, 180 °C fokon légkeveréssel 10 percig elősütöm, kiveszem, megrakom feltéttel.
- Ezután mindenki ízlésének megfelelően készítse.
- Szósszal, sonkával, sajttal, kolbásszal stb.
- 180 °C fokon légkeveréssel 20 percig sütöm.
- Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 50 perc + kelesztés
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes kovászos pizzában |
Energia | 5250 kJ / 1253 kcal | 657 kJ / 157 kcal |
Zsír | 5,2 g | 0,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,3 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 274,2g | 34,3 g |
amelyből cukrok | 19,9 g | 2,5 g |
Rost | 25,1 g | 3,1 g |
Fehérje | 19,5 g | 2,4 g |
Só | 8,0 g | 1,0 g |
A gluténmentes kovászos pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor főétel glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes kovász gluténmentes party snack gyors ivóvíz lisztkeverék pizza psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só street food tej - tojás - gluténmentes tojásmentes