Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kukoricás thai fánkocskák

fánk recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kukoricás thai fánkocskákkal bővült.

Nemrég jártam az egyik kedvenc, egzotikus országomban, Thaiföldön. Sok-sok streetfood étellel találkoztam, próbáltam ki. Mint bizonyára mindannyian tudjátok, inkább édesszájú vagyok, de ezt a kukoricás fánkocskát érdemes édeschili szósszal fogyasztani. Akik nem ilyen bátrak, nyugodtan csurgassanak rá mézet, és fogyasszák úgy.

Hozzávalók (16 db):

Sütéshez:

  • bő olaj

Tálalás:

  • 3 evőkanál édes chiliszósz

A gluténmentes kukoricás thai fánkocskák elkészítése:

  • A vizet a kukoricával és a tojással alaposan keverjük össze.
  • Mehet bele a só, cukor is.
  • Mérjük hozzá a liszteket.
  • Keverjük el.
  • Amíg az olaj felforrósodik, addig pihentessük a kukoricás tésztát.
  • A tészta inkább sűrűbb, mint a palacsinta tészta, inkább nokedli szerű.
  • Egy-egy evőkanálnyi halmot rakjunk a forró olajba.
  • Mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
  • Szedjük ki papírtörlőkendőre, hogy felszívja a felesleges olajat a fánkocskákról.
  • Ha már nem forró a fánk, bátran öntsünk rá édes chiliszószt, vagy falatonként mártogassuk bele.
  • A kevésbé bátrak csurgassanak mézet a fánkocskákra.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. kukoricás thai
gluténmentes fánkocskában
Energia 9409 kJ / 2245 kcal 587 kJ / 140 kcal
Zsír 75,1 g 4,7 g
  amelyből telített zsírsavak 10,6 g 0,7 g
Szénhidrát 346,9 g 21,7 g
  amelyből cukrok 60,1 g 3,8 g
Rost 7,8 g 0,5 g
Fehérje 30,3 g 1,9 g
5,90 g 0,37 g

A gluténmentes kukoricás thai fánkocskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fánk recept

gluténmentes kukoricás thai fánkocskák

Kategória: , , ,