Gluténmentes kukoricás tortilla lapok
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kukoricás tortilla lapokkal bővült.
Nyaralásunk alatt vásároltam kukoricalisztet. Rögtön kipróbáltam, hogy milyen lehet belőle a tortilla lap. Spanyolországban burrito kukorica liszttel sütik a tortillát. Nekem kicsit intenzív az íze, de finom. Most egy teljesen alap receptet hoztam. Legközelebb kicsit felturbózom.
Hozzávalók (5 db):
- 150 g langyos víz
- 2 g só
- 125 g kukoricaliszt
A gluténmentes kukoricás tortilla lapok elkészítése:
- Langyos vizet tálba mérem, elkeverem benne a sót.
- Hozzáadom a kukoricalisztet, jól összekeverem.
- Először híg, de szépen össze fog állni.
- 10 percig pihentetem.
- Ezután 5 db egyforma méretű bucit gömbölyítek.
- Egyesével kinyújtom 10 cm átmérőjű körré.
- Legközelebb nagyobbra fogom elkészíteni.
- Száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten, többször megfordítom, pár perc alatt kisütöm.
- Akkor jó mikor hólyagosodik, itt- ott picit barnára sült.
- Pontos időt nem tudom, látszik rajta mikor jó.
- Ezzel kész is a finom tortilla.
- Tölthető, tekerhető, szendvicset lehet készíteni belőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítés idő: 40-45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes tortilla lapban |
Energia | 1634 kJ / 390 kcal | 327 k / 78 kcal |
Zsír | 2,5 g | 0,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g | 0,1 g |
Szénhidrát | 82,5 g | 16,5 g |
amelyből cukrok | 0,8 g | 0,2 g |
Rost | 0 g | 0 g |
Fehérje | 6,9 g | 1,4 g |
Só | 0,0 g | 0,40 g |
A gluténmentes kukoricás tortilla lapok tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyors ivóvíz kukoricaliszt reggeli só street food tej - tojás - gluténmentes tojásmentes tortilla uzsonna és tízórai