Gluténmentes lángos golyó
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes lángos golyóval bővült.
Mivel szeretjük a lángost, sokszor készítem. Arra gondoltam hogy kipróbálom más formában. Elégedett vagyok a végeredménnyel.
Hozzávalók(42 db):
- 600 g Schär Mix It univerzális lisztkeverék
- 7g só
- 3g cukor
- 8g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 7g porélesztő
- 230 g natúr joghurt (növényi alternatíva is jó)
- 210g langyos víz
- 30g étolaj
- 2 dl olaj a sütéshez
A gluténmentes lángos golyó elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót keverő tálba mérek, alaposan elkeverem.
- Hozzá adom a joghurtot, langyos vizet, keverő géppel kidolgozom a tésztát.
- Végül az olajjal még átkeverem.
- Közepesen lágy tésztát készítek. Olajos felületen, olajos kézzel pingpong labda nagyságú gombócokat gömbölyítek.
- Ebből a tésztából 42db lett. Így hagyom duplájára kelni.
- Kb. 30 perc alatt szépen megkelt.
- Közepesen meleg olajban halvány színűre sütöm.
- Közben többször átfordítom. Szalvétára szedem hogy a felesleges olajat felszívja.
- Fokhagymás tejföllel tálalom. Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: könnyű
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes lángos golyó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes party snack ivóvíz joghurt lángos psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix it só street food vendégváró