Gluténmentes lángos recept – klasszikusok gluténmentesen
A lángos a magyar konyha hagyományos, lágy kelt tésztából készülő, sült lepénykenyere. A lángost mindenki szereti és a gluténérzékenyeknek sem kell róla lemondania! Próbálja ki Ön is gluténmentes lángos receptünket!
- 25 dkg Mester Család kelt tészta liszt
- 25 dkg Mester Család házi kenyérliszt
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 0,5 l víz
- 6 g gluténmentes porélesztő
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 percet kelesztjük.
- Majd kicsípünk a tésztából, golyókká formázzuk, gluténmentes liszttel kilisztezett lapra tesszük és tenyerünkkel szétnyomkodjuk, lángossá formázzuk és forró olajban kisütjük.
- Papírtörlőre helyezve leitatjuk a felületéről a felesleges olajat.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Ezt a tej- tojás- és gluténmentes lángos receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT
Tápanyagtartalom | 10 darab készítésekor 1 lángosban |
12 darab készítésekor 1 lángosban |
Energia | 774,8 kJ / 185,8 kcal | 646,4 kJ / 155,0 kcal |
Fehérje | 0,7 g | 0,6 g |
Zsír | 2,3 g | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 39,4 g | 32,9 g |
amelyből cukrok | 0,2 g | 0,1 g |
Rost | 1,5 g | 1,2 g |
A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj glutén és tejmentes lángos lisztkeverék Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek só sós street food tej - tojás - gluténmentes víz