Élesztőmentes zöldfűszerrel, sajttal töltött gluténmentes lepénykenyér 30 perc alatt
Gluténmentes lepénykenyér Iri mamától:
Önmagában reggelire, uzsonnára, vacsorára, vagy leves után második fogásnak is kitűnő.
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 300 g It’s us Miklós mix univerzális gluténmentes lisztkeverék prebiotikus cikóriainulinnal
- 130 g natúr joghurt (növényi alternatívával is jó)
- 5 g só
- 2 g gluténmentes sütőpor
- 110 g langyos víz
- 70 g ricotta sajt
- 20 g étolaj
Töltelék:
- 140g reszelt sajt (növényi alternatívával is jó)
- Ízlés szerint pár csipet kapor, metélő hagyma, petrezselyem zöld, vagy amit szeretünk
- 2 g fokhagymapor
Serpenyő lekenéshez:
- 10 g margarin
- Ízlés szerint mártogatóssal fogyasztjuk, vagy tejföllel, reszelt sajttal mint a lángost
Az élesztő- és gluténmentes lepénykenyér elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a joghurtot, Ricottát, vizet, és begyúrom a tésztát.
- Végül az olajjal kidolgozom. Jól kezelhető, formázható, rugalmas tésztát kell kapni.
- Addig pihen míg lereszelem a sajtot, elkeverem a fűszerekkel.
- Szilikon gyúrólapra borítom a tésztát, 6 részre osztom, kigömbölyítem.
- Egyesével 20 cm-es körre nyújtom.
- Mikor elkészült mind, egyenletesen elosztom a reszelt sajtot rajta, és egy nagy gombóccá formázom. Kinyújtom 1 cm vastagra.
- Serpenyőt felmelegítem, szilikon ecsettel éppen csak áthúzom, alacsony hőmérsékleten 3 perc alatt készre sütöm a lepényeket.
- Közben megfordítom félidőben. Melegen a legfinomabb, de melegítve is tökéletes finomság.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 30perc
Nehézségi fok: könnyű
A recept tápérték számítása folyamatnan
A gluténmentes lepénykenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt étolaj glutén- és élesztőmentes gluténmentes kenyér gluténmentes lepénykenyér gyors jó joghurt lisztkeverék reggeli ricotta sajt sós sütőpor tojásmentes uzsonna és tízórai víz