Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes macha teás hamis „tiramisu”

hamis tiramisu recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes macha teás hamis „tiramisu”-val bővült.

A macha tea igazán trendi, fancy étel, alapanyag lett egy ideje. Elő kellett vennem hát nekem is a polc mélyéről a machaporomat. Egy tiramisut szerettem volna készíteni, de nem volt erőm készíteni, és beizzítani a sütőt babapiskótát sütni. Így esett a választásom Szafi ripsz pászkájára. Ezt áztattam be machas növényi tejitalba, és alkottam meg a tojásmentes hamis tiramisumat!

Hozzávalók (8 főre):

„Tésztához”:

  • 300 g Szafi ripsz pászka
  • 300 ml növényi ital (most tejital)
  • 2 evőkanál macha teapor

Krém:

  • 250 g növényi mascarpone
  • 400 ml növényi habalap
  • 4 evőkanál vaníliás cukor – ledarálva porcukorrá
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só

Réteghez:

  • 1,5 evőkanál 2 evőkanál macha teapor

Tetejére:

  • 1,5 evőkanál 2 evőkanál macha teapor

A gluténmentes macha teás hamis „tiramisu” elkészítése:

  • Kezdjük el felverni a növényi habot.
  • Amikor már kezd összeállni a hab, mehet bele a cukor és a csipet só is.
  • Amikor már egészen kemény, de nem teljesen adjuk hozzá a növényi mascarponét.
  • Ezzel is verjük fel.
  • Amikor valójában kemény már a hab, öntsük bele a vanília kivonatot és óvatosan keverjük össze az egészet.
  • Jöhet a tészta előkészítése.
  • Melegítsük fel a növényi italt.
  • Keverjük bele a macha teaport.
  • Ebbe szépen egyenként, óvatosan forgassuk meg mindkét oldalát a pászkának.
  • Én egy közepes tepsibe tettem (30x23cm) egy sorba 3 darab pászkát.
  • Erre került egyharmadnyi hab.
  • Itt szórtam most meg macha teaporral.
  • Újra egy sor áztatott pászka.
  • Most már 5 pászkát tettem rá a habra.
  • Jöhet újra krém.
  • A tetejére pedig 6 áztatott lap.
  • Erre újra a krém.
  • Szórjuk meg macha tea porral.
  • Óvatosan a teaporral, mert ha sok lesz, akkor keserű lesz a desszertünk.
  • Amikor készen van a desszertünk, tegyük hűtőszekrénybe. (akár egy éjszakára is)
  • Szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes macha teás hamis „tiramisu” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes hamis tiramisu recept

gluténmentes macha teás hamis „tiramisu”

Kategória: , , , ,