Gluténmentes magos cipó air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes magos cipóval bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma ismét kísérleteztem. Szerettem volna olyan igazi, Olaszországi bucit sütni, amit jól meg lehet tölteni mindenféle jóval. Sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók (6 db):
- 270 g Schär Mix B lisztkeverék
- 120 g Mester kenyér Mix lisztkeverék (lehet csak egyféle liszttel készíteni)
- 5 g só
- 3 g cukor
- 7 g porélesztő
- 35 g étolaj
- 390 g langyos víz
- 8 g útifűmaghéj
Tetejére:
- 10 g szezámmag
- 6 g szemes mák
A gluténmentes magos cipó air fryerben sütve elkészítése:
- Előbb a száraz hozzávalókat tálba mérem összekeverem.
- Ezután hozzáadom a langyos vizet összeállítom a tésztát.
- Majd az olajjal kidolgozom.
- Lehet kézzel, géppel, kinek hogy tetszik.
- Mákot és a szezámmagot tálba mérem, elkeverem.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok.
- Olajos kézzel a tésztát 6 egyenlő részre osztom.
- Előbb gömbölyítem , majd bucit formázok belőle.
- Vízbe mártom,majd a magokba. Így teszem az Air fryer üstjébe, duplájára kelesztem.
- 35-45 perc, hőmérséklettől függ.
- A gépet nem kapcsolom be.
- Miután megkelt, 180 °C fokon 15 percig sütöm.
- Megfordítom 180 °C fokon 5 percig tovább sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
- Nagyon finom lett .
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes magos cipó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj ivóvíz mák Mester Család gluténmentes kenyérliszt psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só szezámmag uzsonna és tízórai