Gluténmentes magvas szendvicskenyér
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes magvas szendvicskenyérrel bővült.
Most végképp nem volt időm keleszteni kenyeret. Pedig jött pár ismerős, és mini szendvicseket szerettem volna készíteni számukra. Magvas gluténmentes szendvicskenyeret sütöttem. Ha neked is csak pillanataid vannak összedobni a kenyeret, ezt a lisztet ajánlom.
Hozzávalók (12 szelet):
- 250 ml langyos víz
- 4 g só
- 250 g Glutenix élesztőmentes kenyér lisztkeverék
- 50 g magvak (napraforgó, len, szezámmag)
- 1 evőkanál margarin
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
- 1 teáskanál ketchup
A gluténmentes magvas szendvicskenyér elkészítése:
- Egy kis kenyér / püspökkenyér formát kenjünk ki margarinnal.
- A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
- A magvakat mossuk át, majd csepegtessük le!
- A magok egy jó részével szórjuk meg a forma oldalát.
- A langyos vízben keverjük el a sót.
- Adjuk hozzá a Glutenix lisztet. Egy kanál segítségével alaposan keverjük el.
- Nagyon ragacsos lesz, de ez így jó!
- Tetejét kenjük le a ketcuppel elkevert napraforgó olajjal.
- Szórjuk rá a maradék magokat, és mehet is sütőbe.
- Előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt.
- Sütési idő függ a sütőnktől.
- Szeleteléssel várjuk meg amíg teljesen ki nem hűl a kenyér.
Jó étvágyat kívánok!
Egy kis érdekesség: kenyérsütés tippek
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35-40 perc
A gluténmentes magvas szendvicskenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: étolaj gluténmentes kenyér gyors ivóvíz ketchup lenmag lisztkeverék margarin napraforgómag reggeli só szezámmag uzsonna és tízórai