Gluténmentes máklisztes, téli almás amerikai palacsinta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes máklisztes, téli almás amerikai palacsintával bővült.
Ki ne szeretné a mákot? Az almát? Palacsintát? Ha legalább kettő kérdésre igen a válaszod, ezt a finomságot mindenképp készítsd el. A naptár szerint még tél van, talán az évszak is igazodik most a télhez. Így jött az ötlet, hogy egy almás téli palacsintát készítsek. A téli hangulatot csak fokozza a narancslekvár.
Hozzávalók (8 adag):
- 1 db alma (édeskés alma)
- 1 db egész L-es méretű tojás
- 150 g rizsliszt
- 20 g Malea gluténmentes mákliszt
- 100 ml növényi ital (most rizsital)
- fél citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- pici napraforgó étolaj
Töltelék:
- 10 evőkanál narancslekvár (kb. 200 g)
A gluténmentes máklisztes, téli almás amerikai palacsinta elkészítése:
- A nagyobb almát pucoljuk meg.
- Reszeljük le egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a csipet sót, a cukrot és a szódabikarbónát.
- Öntsük bele a két fajta lisztet.
- A kezeletlen héjú citrom héját reszeljük le.
- Üssük bele a tojást.
- Öntsük bele a növényi italt.
- Alaposan keverjük el.
- A massza inkább „tömörebb” lesz, mintsem híg.
- Hagyományos palacsintasütőben süssük meg a mákos-almás amerikai palacsintákat.
- Pici napraforgó étolajat öntsünk a sütőbe.
- Kisebb halmot készítsünk.
- Pár perc alatt megsül az egyik oldala, óvatosan fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalt is.
- Egyenként süssük meg az összeset.
- Összeállításnál három palacsintából készítünk tornyokat.
- Töltsük meg narancslekvárral.
- Tetejére is tegyünk lekvárt.
- Esetleg dekoráljuk porcukorral, és menta levéllel.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes máklisztes, téli almás amerikai palacsinta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma citrom cukor édes étolaj gyors mákliszt narancslekvár rizsital rizsliszt só szódabikarbóna tojás