Gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskákkal bővült.
Amikor vendégek jönnek hozzánk, és valami fantasztikus finomsággal szeretném elkényeztetni őket. Akkor vetem be a málnát és a legeslegklasszikusabb pisztáciát mellé. A kettő együtt fantasztikusan megdolgoztatja az ízlelőbimbókat. Érdemes elkészíteni, és a maradék piskótát összekeverni a maradék krémekkel.
Hozzávalók (8 adag + maradék):
Piskótához:
- 5 db egész tojás
- 5 db púpos evőkanál Fibelle piskóta lisztkeverék
- 5 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Málnakrém:
- 250 g fagyasztott málna
- 50 ml víz
- 70 g kristálycukor
- csipet só
- fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- 1 púpos teáskanál agar-agar
- + növényi tejszínes, mascarponés krém fele
Növényi tejszínes, mascarpones krém alap
- 200 ml növényi tejszínhabhelyettesítő
- 250 g növényi mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
Pisztácia krémes hab:
- növényi tejszínes, mascarponés krém fele
- 3-4 teáskanál Fibelle pisztáciakrém
A gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák elkészítése:
- A piskóta alapjához verjük fel habosra a tojásokat cukorral és a csipet sóval.
- Amikor gyönyörűen kész a hab, óvatosan szitáljuk bele a sütőporos lisztet.
- Óvatosan keverjük össze egy hablapáttal a lisztet a tojáshabbal.
- Egy nagyobb lapos (akár gáztepsit) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Öntsük bele a tésztát.
- Előmelegített 180 c-os sütőben süssük készre 15-20 perc alatt a tésztát.
- Addig is főzzük meg a málnát.
- A málnát a vízzel, cukorral sóval és a citrom lereszelt héjával főzzük sűrűre.
- Amikor már jól összefőtt, keverjük bele gyors mozdulatokkal az agar-agart, nehogy csomós maradjon.
- Forraljunk rajta még egyet.
- Tegyük félre hűlni, egyenesen a hűtőszekrénybe.
- Verjük fel a növényi tejszínhabalternatívát.
- Amikor már majdnem felverődött a hab, tegyük hozzá a porcukrot és a növényi mascarponét.
- Verjük fel kemény habbá.
- Osszuk ketté felé.
- Egyik feléhez adjuk a pisztácia krémet, keverjük össze gyors mozdulatokkal.
- Másik feléhez vegyük elő a hideg, megdermedt málnazselét.
- A málnát előzetesen keverjük össze egy villa segítségével.
- A kihűlt piskótát formázzuk.
- Egy pohár vagy nagyobb pogácsa szaggató segítségével szúrjunk ki páros számú köröket.
- Töltsük meg ezeket.
- Alsó felére halmozzunk kanál segítségével málnás habos krémet.
- Tegyük rá a piskóta párját.
- Töltsünk meg egy habzsákot a krémmel.
- Ennek segítségével készítsünk kis csillagokat a piskóta tetejére.
- Dekorációként megszórhatjuk nagyobb darabokra őrölt pisztáciával.
- Hűtve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc + 1,5 óra hűtés
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: citrom édes ivóvíz kristálycukor málna növényi habtejszín alternatíva növényi mascarpone alternatíva porcukor só sütőpor tojás