Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák

málnás tortácska recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskákkal bővült.

Amikor vendégek jönnek hozzánk, és valami fantasztikus finomsággal szeretném elkényeztetni őket. Akkor vetem be a málnát és a legeslegklasszikusabb pisztáciát mellé. A kettő együtt fantasztikusan megdolgoztatja az ízlelőbimbókat. Érdemes elkészíteni, és a maradék piskótát összekeverni a maradék krémekkel.

Hozzávalók (8 adag + maradék):

Piskótához:

  • 5 db egész tojás
  • 5 db púpos evőkanál Fibelle piskóta lisztkeverék
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Málnakrém:

  • 250 g fagyasztott málna
  • 50 ml víz
  • 70 g kristálycukor
  • csipet só
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 1 púpos teáskanál agar-agar
  • + növényi tejszínes, mascarponés krém fele

Növényi tejszínes, mascarpones krém alap

  • 200 ml növényi tejszínhabhelyettesítő
  • 250 g növényi mascarpone
  • 1 evőkanál porcukor

Pisztácia krémes hab:

  • növényi tejszínes, mascarponés krém fele
  • 3-4 teáskanál Fibelle pisztáciakrém

A gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák elkészítése:

  • A piskóta alapjához verjük fel habosra a tojásokat cukorral és a csipet sóval.
  • Amikor gyönyörűen kész a hab, óvatosan szitáljuk bele a sütőporos lisztet.
  • Óvatosan keverjük össze egy hablapáttal a lisztet a tojáshabbal.
  • Egy nagyobb lapos (akár gáztepsit) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  • Öntsük bele a tésztát.
  • Előmelegített 180 c-os sütőben süssük készre 15-20 perc alatt a tésztát.
  • Addig is főzzük meg a málnát.
  • A málnát a vízzel, cukorral sóval és a citrom lereszelt héjával főzzük sűrűre.
  • Amikor már jól összefőtt, keverjük bele gyors mozdulatokkal az agar-agart, nehogy csomós maradjon.
  • Forraljunk rajta még egyet.
  • Tegyük félre hűlni, egyenesen a hűtőszekrénybe.
  • Verjük fel a növényi tejszínhabalternatívát.
  • Amikor már majdnem felverődött a hab, tegyük hozzá a porcukrot és a növényi mascarponét.
  • Verjük fel kemény habbá.
  • Osszuk ketté felé.
  • Egyik feléhez adjuk a pisztácia krémet, keverjük össze gyors mozdulatokkal.
  • Másik feléhez vegyük elő a hideg, megdermedt málnazselét.
  • A málnát előzetesen keverjük össze egy villa segítségével.
  • A kihűlt piskótát formázzuk.
  • Egy pohár vagy nagyobb pogácsa szaggató segítségével szúrjunk ki páros számú köröket.
  • Töltsük meg ezeket.
  • Alsó felére halmozzunk kanál segítségével málnás habos krémet.
  • Tegyük rá a piskóta párját.
  • Töltsünk meg egy habzsákot a krémmel.
  • Ennek segítségével készítsünk kis csillagokat a piskóta tetejére.
  • Dekorációként megszórhatjuk nagyobb darabokra őrölt pisztáciával.
  • Hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc + 1,5 óra hűtés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes málnás, pisztáciakrémes tortácskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes málnás tortácska recept

gluténmentes málnás tortácska recept

Kategória: , ,