Gluténmentes meggyes fagyi
Sokan előszeretettel fogyasztják nyáron, főleg a nagy melegben a gyümölcsfagyikat. Mi most meggyből készült krémes finomságot hoztunk nektek.
Hozzávalók (6-8 gombóchoz):
- 25 dkg fagyasztott magozott meggy
- 1 dl növényi “tejszín” (pl. rizs főzőkrém)
- 5 dkg növényi mascarpone jellegű krém
- ízlés szerint édesítö
- + kb. 10 dkg magozott meggy (kiolvasztva – vagy frissen)
A gluténmentes meggyes fagyi elkészítése:
- Az összes alapanyagot egy turmixba (legyen bitang erős), vagy aprítógépbe tesszük és pépesítjük.
- Majd hozzákeverjük a 10 dkg egész meggy szemeket (amit előzőleg kiolvasztottunk), elkeverjük benne.
- Betesszük a fagyasztóba kb. 6 órára, és 30 percenként keverünk rajta egyet.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 gombóc készítésekor 1 gombóc meggyes fagyiban |
8 gombóc készítésekor 1 gombóc meggyes fagyiban |
Energia | 2755 kJ / 656 kcal | 458 kJ /109 kcal | 344 kJ / 82 kcal |
Zsír | 42,5 g | 7,1 g | 5,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 39,5 g | 6,6 g | 4,9 g |
Szénhidrát | 56,9 g | 9,5 g | 7,1 g |
amelyből cukrok | 73,9 g | 12,3 g | 9,2 g |
Rost | 5,6 g | 0,9 g | 0,7 g |
Fehérje | 6,7 g | 1,1 g | 0,8 g |
Só | 0,59 g | 0,10 g | 0,07 |
Az gluténmentes meggyes fagyi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édes édesítőszer fagyi gluténmentes fagylalt gyors mascarpone max. 20 perces gluténmentes receptek meggy tejszín