Gluténmentes mikulás muffin 35 perc alatt
Lepjük meg gyermekeinket mikuláskor egy különleges gluténmentes muffinal!
- 150 g * tehéntúró
- 3 g gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanák édesítőszer (** 1:4)
- 60 g margarin (vizes alapú)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 80 g barna rizsliszt
- Mester Család diabetikus étbevonó
- pár szem magozott, fagyasztott meggy
** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd muffin formákba tesszük.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Tetejét csokival és meggy-el díszítjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
TIPP: ** laktózmentes alapanyag felhasználásakor tejcukorérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe
Tápanyagtartalom | teljes adagban | 1 db muffinban |
Energia | 922 kcal / 3845 kJ | 154 kcal / 642 kJ |
Fehérje | 39,1 g | 6,5 g |
Zsír | 48,7 g | 8,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 16,6 g | 2,8 g |
Szénhidrát | 75,3 g | 12,6 g |
amelyből cukrok | 12,5 g | 2,1 g |
Rost | 3,9 g | 0,7 g |
A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer étbevonó magozott meggy margarin muffin receptek sütőpor tehéntúró tojás túró