Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű finomság
Pillanatok alatt elkészíthetjük, ráadásul igen alacsony energiatartalmú is! Tökéletes választás, ha valami édes, de kevésbé bűnös vacsorára vágyunk!
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 150 g sovány natúr krémtúró
- 1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 2 evőkanál barna rizsliszt (kb. 30 g)
- 0,5 evőkanál negyedannyi édesítő
- kevés olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
- Fagyasztott erdei gyümölcs, esetleg olajos magok (pl. szeletelt mandula, kókuszreszelék, pirított mogyoró)
Elkészítés:
- A tojásokat mossuk meg, válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a túróval, citromlével, reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az édesítőt, és a sütőporral elkevert lisztet.
- Végül forgassuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
- Egy palacsintasütőt kenjünk ki vékonyan olajjal, hevítsük fel, majd vegyük alacsonyabb lángra és kanállal kanalazzunk rá a masszából, kissé egyengessük el kb. tenyérnyi méretűre (8-10 cm átmérőjű), majd amikor kezd emelkedni és szilárdulni az alja, hirtelen fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is készre.
- Ebből az adagból kb. 8-10 minipalacsintát tudunk készíteni.
- Kínáljuk gyümölcsökkel, olajos magvakat, vagy akár citromos joghurttal.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (10 esetében):
Energia | 34 kcal/142,1 kJ |
Fehérje | 3 g |
Zsír | 1 g |
Szénhidrát | 3 g |
Élelmi rost | 0,1 g |
A túrós gluténmentes minipalacsinta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizsliszt citrom édesítőszer kókuszreszelék mandula olaj palacsinta street food sütőpor túró vegyes erdei gyümölcs