Nokedli gluténmentesen – gluténmentes nokedli recept
- 225 g kukoricaliszt
 - 1 db közepes méretű tojás (M)
 - 250 ml * 1,5%-os tej
 - só
 
A gluténmentes nokedli elkészítése:
- Egy nagy lábasban vizet forralunk.
 - Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
 - Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
 - Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
 
Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
| Energia | 244 kcal /1019,8 kJ | 
| Fehérje | 9 g | 
| Zsír | 3,9 g | 
| amelyből telített zsírsavak | 1,1 g | 
| Szénhidrát | 43 g | 
| amelyből cukrok | 39,5 g | 
| Élelmi rost | 3,1 g | 
A gluténmentes nokedli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.
- Recept címke: 30 perc alatt kukoricaliszt nokedli tej tojás
 


		
		
		
		







            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

