Nokedli gluténmentesen – gluténmentes nokedli recept
- 225 g kukoricaliszt
- 1 db közepes méretű tojás (M)
- 250 ml * 1,5%-os tej
- só
A gluténmentes nokedli elkészítése:
- Egy nagy lábasban vizet forralunk.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, kevés sót adunk hozzá, hozzáadjuk a tojást és a tejet és csomómentesre keverjük (ne lepődjünk meg, hígabb lesz a klasszikus nokedlitésztánál).
- Ha forr a víz, levesszük a lángot és beleszaggatjuk a tésztát.
- Közepesnél nagyobb lángon főzzük 3-5 percig, majd szűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Energia | 244 kcal /1019,8 kJ |
Fehérje | 9 g |
Zsír | 3,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g |
Szénhidrát | 43 g |
amelyből cukrok | 39,5 g |
Élelmi rost | 3,1 g |
A gluténmentes nokedli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.
* A receptet laktózmentes tejjel is el lehet készíteni cöliákia és laktózintolerancia együttes fennállása esetén.
- Recept címke: 30 perc alatt kukoricaliszt nokedli tej tojás