Gluténmentes nokedli rizsliszttel
Iri mama egy gluténmentes nokedli rizsliszttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Mai ebédhez készítettem nokedlit, kifejezetten rizsliszttel. Nagyon finom, nem ragacsos.
Hozzávalók (4 adag):
- 3 db M-es méretű tojás
- 3 g só
- 50 g tejföl (vagy joghurt vagy növényi alternatíva)
- 300 g Nagykun rizsliszt
- 15 g útifűmaghéj
- 100 g langyos víz
A gluténmentes nokedli rizsliszttel elkészítése:
- Keverő tálba teszem a tojásokat, sót, tejfölt, egyneműre keverem.
- Hozzámérem a lisztet, útifűmaghéjat, kevés vizet.
- Vizet sóval forrni teszem.
- Maradék vízzel összekeverem a tésztát.
- Akkor jó ha nem folyós, de lágy tésztát kapunk.
- Felforrt vízbe szaggatom, pár perc alatt készre főzöm.
- Hideg vízzel leöblítem.
- Tojásos nokedlinek, pörkölttel, szaftos ételekhez kitűnő.
Nagyon finom ízű.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag rizslisztből készült gluténmentes nokedliben |
Energia | 6004 kJ / 1433 kcal | 1501 kJ /358 kcal |
Zsír | 28,9 g | 7,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 13,1 g | 3,3 g |
Szénhidrát | 239,7 g | 59,9 g |
amelyből cukrok | 2,1 g | 0,5 g |
Rost | 13,1 g | 3,3 g |
Fehérje | 44,3 g | 11,1 g |
Só | 3,40 g | 0,85 g |
A gluténmentes nokedli rizsliszttel tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt főétel gyors ivóvíz joghurt max. 20 perces gluténmentes receptek nokedli növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt só tejföl tejföl alternatíva tojás