Gluténmentes nyári főzelék
KolosFreeFood rovatunk újabb gluténmentes receptje egy nyári főzelék.
Végre elérhető áron lehet a piacokon kapni karalábét. Karalábé, édesburgonya és az újburgonya főzeléke együtt egy csokor kaporral fenomenális ízű nyári főzeléket varázsol elénk. Gyorsan kész, a bátrabbak tehetnek hozzá egy kevés ételecetet is.
Hozzávalók (4 főre):
- 160 g pucult édesburgonya
- 360 g pucolt újburgonya
- 440 g pucolt karalábé
- annyi víz, amennyi bőven ellepi a zöldségeket
- 150 g Fino Vegajó Vegaföl
- 3 teáskanál kukoricakeményítő
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál burgonyapehely
- ízlés szerint őrölt bors
- egy csokor friss kapor
- ízlés szerint ételecet (10%-os)
A gluténmentes nyári főzelék elkészítése:
- A zöldségeket megpucoljuk, apró kockára vágjuk.
- Annyi vízzel öntsük fel, amennyi bőven ellepi a zöldségkockákat.
- Adunk hozzá kevés sót.
- Puhára főzzük.
- Ha már megpuhult az összes zöldség, kettő szedőkanállal kiveszünk egy edénybe.
- Botmixerrel pürésítjük, a burgonyapehellyel, a kukoricakeményítővel és a Vegaföllel.
- (Ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés vizet)
- Ezzel a pürével és a kaporral főzzük fel a maradék zöldséget, így kapunk igazi főzelék állagot.
- Ízesítsük sóval, esetleg ecettel.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag nyári főzelékben |
Energia | 4225 kJ / 1006 kcal | 1058 kJ / 252 kcal |
Zsír | 30,8 g | 7,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 27,3 g | 6,8 g |
Szénhidrát | 154,8 g | 38,7 g |
amelyből cukrok | 21,6 g | 5,4 g |
Rost | 28,9 g | 7,2 g |
Fehérje | 20,8 g | 5,2 g |
Só | 4,31 g | 1,08 g |
A nyári gluténmentes főzelék recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors burgonya burgonyapehely ecet főétel főzelék receptek gyors ivóvíz kapor karalábé köret kukoricakeményítő reggeli só tejföl alternatíva uzsonna és tízórai