Gluténmentes nyuszi-süti
Ha nem tojást vagy sütit szeretnénk adni a locsolóknak, akkor lepjük meg őket egy egyszerűen, és gyorsan elkészíthető sütivel, amit kedvünk szerint díszíthetünk is.
- 3 db tojás
- 20 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg puha margarin
- 0,5 – 1 dl rizsital („rizstej”), a tojás méretétől függ!
- 2,5 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál holland kakaópor
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, és formába tesszük.
- 180 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 db. gluténmentes sütiben |
Energia | 6512 kJ / 1558 kcal | 814 kJ / 195 kcal |
Zsír | 81,5 g | 10,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 35,1 g | 4,4 g |
Szénhidrát | 161,4 g | 20,2 g |
amelyből cukrok | 3,6 g | 0,5 g |
Rost | 5,4 g | 0,7 g |
Fehérje | 33,8 g | 4,2 g |
Só | 0,4 g | 0,05 g |
A húsvéti gluténmentes sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt édesítőszer glutén és tejmentes húsvéti receptek kakaópor margarin rizsital tojás