Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes nyuszi-süti

Ha nem tojást vagy sütit szeretnénk adni a locsolóknak, akkor lepjük meg őket egy egyszerűen, és gyorsan elkészíthető sütivel, amit kedvünk szerint díszíthetünk is.

húsvéti gluténmentes süteményHozzávalók: 8 db

  • 3 db tojás
  • 20 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg puha margarin
  • 0,5 – 1 dl rizsital („rizstej”), a tojás méretétől függ!
  • 2,5 evőkanál édesítő
  • 2 evőkanál holland kakaópor

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, és formába tesszük.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén
1 db. gluténmentes sütiben
Energia 6512 kJ / 1558 kcal 814 kJ / 195 kcal
Zsír 81,5 g 10,2 g
  amelyből telített zsírsavak 35,1 g 4,4 g
Szénhidrát 161,4 g 20,2 g
  amelyből cukrok 3,6 g 0,5 g
Rost 5,4 g 0,7 g
Fehérje 33,8 g 4,2 g
0,4 g 0,05 g

A húsvéti gluténmentes sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

húsvéti gluténmentes sütemény

Kategória: , , , ,