Gluténmentes panettone egyszerűen
Panettone, egy tradícionális olasz kuglóf különlegesség. Bármikor finom, de leginkább karácsonykor készítik. Kiváló gasztroajándék ötlet. Most panettone forma helyett rózsa alakú szilikon sütőformában sütve
Hozzávalók: 8-12 szelethez
- 1 csomag (400 g) Madame Loulou cake Panettone gluténmentes keverék
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 22 dkg margarin
- 10 dkg mazsola
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük (a margarint olvasztva adjuk hozzá).
- Olajozott szilikon formába tesszük, majd 160 °C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt légkeverésen megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
A dietetikus tippje: az egy szeletben lévő magas zsír és szénhidrát (egyszerű cukrok) tartalom miatt ritkán, és csak 1 szelet fogyasztása javasolt.
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 szelet Panettonéban (kb. 10 dkg) |
12 db. esetén 1 szelet Panettonéban (kb. 7 dkg) |
Energia | 3628 kcal / 15165 kJ | 302 kcal / 1262 kJ | 454 kcal / 1898 kJ |
Fehérje | 34,6 g | 2,9 g | 4,3 g |
Zsír | 270,4 g | 22,5 g | 33,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 122,6 g | 10,2 g | 15,3 g |
Szénhidrát | 237,9 g | 19,8 g | 29,7 g |
amelyből cukrok | 137,3 g | 11,4 g | 17,2 g |
Rost | 3,0 g | 0,3 g | 0,4 g |
A gluténmentes panettone recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: karácsonyi GM receptek lisztkeverék Madame Loulou gluténmentes lisztek margarin mazsola tojás