Gluténmentes párizsi kifli
Iri mama egy gluténmentes párizsi kiflivel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
„Meglátni és megszeretni”, így voltam ezzel a gluténmentes süteménnyel. Rengeteg receptet olvastam, íme az én verzióm. Régóta szerettem volna elkészíteni, most itt volt az alkalom. Ünnepi asztalon is tökéletes finomság.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 g dió
- 80 g cukor
- 50 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
Krémhez:
- 40 g Mester család vaníliás gluténmentes pudingpor
- 40 g cukor
- 350 g tej (vagy növényi alternatíva)
- 100 g margarin
- 100 g tejszín (vagy növényi alternatíva)
Tetejére:
- 2 kocka Lidlben kapható gluténmentes étcsokoládé
- 10 g étolaj
A gluténmentes párizsi kifli elkészítése:
- Késes aprítóba mérem a diót, cukrot, zsemlemorzsát, ledarálom.
- Pillanatok alatt szép lisztesre darálta.
- Tálba öntöm, hozzáadom a tojásokat, simára keverem.
- Habzsákba töltöm a masszát, végét levágom.
- Nagyobb méretű tepsibe sütőpapírt simítok, majd ujjnyi vastag, 15 cm hosszú rudakat nyomok.
- Vizes kézzel lenyomkodom, igazítom.
- 190 °C fokos sütőben 10 percig sütöm.
- Figyelni kell rá,nehogy meg égjen. Amíg hűl, elkészítem a krémet.
- Pudingporral elkeverem a cukrot, kevés tejjel simára keverem.
- Felöntöm a többivel, sűrűre főzöm, hűtöm. Szobahőmérsékletű margarinnal habosra dolgozom.
- Ezután tejszínnel kihabosítom.
- Habzsákba töltöm, a kihűlt sütemények tetejét díszítem.
- Csokoládét felolvasztom , elkeverem egy csapott evőkanál olajjal.
- Habzsákba töltöm, pici lyukat vágok rajta, majd a tetejére csorgatom.
- Lehet az egészet bevonni a csokival,de nekem úgy már sok lett volna.
- Nagyon finom, mutatós, vendégváró sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: haladó
|
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. gluténmentes párizsi kifliben |
|
Energia |
14166 kJ / 3381 kcal |
590 kJ / 141 kcal |
|
Zsír |
225,3 g |
9,4 g |
|
amelyből telített zsírsavak |
44,4 g |
1,9 g |
|
Szénhidrát |
241,0 g |
10,0 g |
|
amelyből cukrok |
153,2 g |
6,4 g |
|
Rost |
6,0 g |
0,3 g |
|
Fehérje |
72,5 g |
3,0 g |
|
Só |
1,38 g |
0,06 g |
A gluténmentes párizsi kifli tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor dió étolaj glutén és tejmentes gluténmentes étcsokoládé gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemlemorzsa gyors húsvéti receptek kifli margarin puding reggeli rizsital tej tejszín tojás uzsonna és tízórai










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

