Gluténmentes pisztáciás csokis kalács
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes pisztáciás csokis kalács bővült.
Sikerült gluténmentes pisztácia krémet vásárolni. Sok tervem van ezzel a finomsággal. Most egy nagyon finom kalács készült belőle, egy kis csoki hozzáadásával. Álom puha,ízletes, mutatós lett. Ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók (12 szelet):
- 350g Schar mix B lisztkeverék
- 4g só
- 6g útifűmaghéj
- 370g laktózmentes tej
- 50g cukor
- 20g friss élesztő
- 1db M-es méretű tojás
- 40g puha margarin
Töltelék:
- 30g pisztácia krém
- 20g csoki csepp vagy apróra vágott csokoládé
Tetejére:
- 10g margarin
A gluténmentes pisztáciás csokis kalács elkészítése:
- Lisztet, sót, útifűmaghéjat tálba mérem, elkeverem.
- Másik tálba a langyos tejet, cukrot, tojást, élesztőt, egyneműre keverem.
- Majd a kettőt összeöntöm, géppel jól kidolgozom.
- Végül puha margarinnal átkeverem.
- Gyúrólapon átgyúrom, téglalappá nyújtom.
- Lekenem pisztácia krémmel, megszórom csoki cseppel.
- Feltekerem mint a bejglit.
- Hosszúkás edénybe sütőpapírt simítok.
- Két ujjnyi vastag szeletekre vágom, állítva, ferdén az edénybe teszem.
- Így kelesztem duplájára.
- Majd 200 fokon20 percig sütöm, 180 fokon még 10 percig.
- Úgy éreztem hogy kell még egy kis idő neki, így 200 fokon 5 percig tovább sütöttem. Sütő függő!
- Tökéletes, mosolygós, álom kalács készült.
- Még forrón hideg margarinnal áthúztam a tetején.
- Rácson hűtöm, zacskózva fagyasztóba tárolom.
- 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha marad, nem morzsálódik.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 90-100 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes fehér kenyér Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csokoládé cukor élesztő margarin pisztácia psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só tej tojás