Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény

pisztáciás hólabda recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes pisztáciás hólabda süteménnyel bővült.

Olyan apró sütemény receptet hoztam nektek, ami hetekig is eltartható. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók (20 db):

  • 60 g vaj vagy margarin
  • 40g cukor
  • Ízlés szerint vanília aroma
  • 90g Schar mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 50g zabpehely liszt
  • 40g őrölt pisztácia
  • Csipet só
  • 4g útifűmaghéj
  • 1db M-es méretű tojás
  • Tetejére díszítésnek porcukor (egyébként elhagyható)

A gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény elkészítése:

  • Liszteket keverő tálba mérem, alaposan elkeverem. (Másik liszttel is elkészíthető, de biztos hogy változik a nedves anyagok aránya. Ezért ha cserélitek a hozzávalókat nem tudok garanciát vállalni!)
  • Hozzáadom a cukrot, sót, útifűmaghéjat, őrölt pisztáciát, vanília aromát, összekeverem.
  • Majd a puha vajat, tojást teszem bele. Begyúrom a tésztát.
  • Nagyon jó állagú, formálható  lett.
  • 20db dió nagyságú gombócokat gömbölyítek.
  • Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatom.
  • 180 fokos sütőben, légkeveréssel 10 percig sütöm.
  • Szépen megreped a teteje, porcukorral szórva nagyon mutatós és nagyon finom sütemény lett.

Jó étvágyat kívánok.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pisztáciás hólabda recept

gluténmentes pisztáciás hólabda recept

Kategória: , , , ,