Gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes pisztáciás hólabda süteménnyel bővült.
Olyan apró sütemény receptet hoztam nektek, ami hetekig is eltartható. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók (20 db):
- 60 g vaj vagy margarin
- 40g cukor
- Ízlés szerint vanília aroma
- 90g Schar mix B gluténmentes lisztkeverék
- 50g zabpehely liszt
- 40g őrölt pisztácia
- Csipet só
- 4g útifűmaghéj
- 1db M-es méretű tojás
- Tetejére díszítésnek porcukor (egyébként elhagyható)
A gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény elkészítése:
- Liszteket keverő tálba mérem, alaposan elkeverem. (Másik liszttel is elkészíthető, de biztos hogy változik a nedves anyagok aránya. Ezért ha cserélitek a hozzávalókat nem tudok garanciát vállalni!)
- Hozzáadom a cukrot, sót, útifűmaghéjat, őrölt pisztáciát, vanília aromát, összekeverem.
- Majd a puha vajat, tojást teszem bele. Begyúrom a tésztát.
- Nagyon jó állagú, formálható lett.
- 20db dió nagyságú gombócokat gömbölyítek.
- Sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatom.
- 180 fokos sütőben, légkeveréssel 10 percig sütöm.
- Szépen megreped a teteje, porcukorral szórva nagyon mutatós és nagyon finom sütemény lett.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes pisztáciás hólabda sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor édes gluténmentes zabpehelyliszt gyors karácsonyi GM receptek pisztácia porcukor psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B só tojás vaj vanília aroma