Gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta”
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” bővült.
Mióta nem ehetek állati eredetű tejet, van pár tejes dolog, ami hiányzik. Igazából az egyik ilyen édesség a Pannacotta. Most jó növényi zsíros tejszínhab alternatívát forraltam fel, tettem hozzá finomra darált pisztáciát. Tetejére pedig csipet eperlekvár, és érett eperszem került. Az íze leírhatatlan, egy próbát igazán megér.
Hozzávalók (4 adag):
- 500 ml Alpro zsíros növényi vegán tejszínhab alternatíva
- 100 g apróra darált pisztácia
- 2 teáskanál negyedannyi (1:4) édesítőszer
- 2 púpos teáskanál agar-agar
- csipet só
Tetejére:
- 6 teáskanál eperlekvár
- 6 szem megmosott eper
A gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” elkészítése:
- Kezdjük el felforralni a növényi tejszínt az édesítőszerrel és a csipet sóval.
- Daráljuk le igen apróra a pisztáciát.
- Ezt is adjuk hozzá a forró növényi tejszínhez.
- Mérjük hozzá az agar-agart.
- Forraljunk rajta egy percet legalább.
- Öntsük ki formákba, és tegyük be hűlni, dermedni a hűtőszekrénybe.
- Ha nehezen jön ki a formából a panna cotta, együk ki kiskanállal.
- Ha mégis sikerül kiszednünk belőle, tetejére tegyünk egy kis eperlekvárt és egy szem epret.
- Mennyei édesség.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc, pihentetéssel együtt
|
Tápanyagtartalom |
az egészben |
4 adagból 1 adag gluténmentes pisztáciás „Panna cotta”-ban |
6 adagból 1 adag gluténmentes pisztáciás „Panna cotta”-ban |
|
Energia |
8891 kJ / 2122 kcal |
2222 kJ / 530 kcal |
1479 kJ / 353 kcal |
|
Zsír |
181,3 g |
45,3 g |
30,2 g |
|
amelyből telített zsírsavak |
99,4 g |
24,9 g |
16,6 g |
|
Szénhidrát |
80,0 g |
20,0 g |
13,3 g |
|
amelyből cukrok |
34,7 g |
8,7 g |
5,8 g |
|
Rost |
13,5 g |
3,4 g |
2,3 g |
|
Fehérje |
26,4 g |
6,6 g |
4,4 g |
|
Só |
2,97 g |
0,74 g |
0,50 g |
A gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt agar-agar édes édesítőszer eper eperlekvár glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyors növényi habtejszín alternatíva pisztácia reggeli só tojásmentes uzsonna és tízórai











Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

