Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta”

pannacotta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” bővült.

Mióta nem ehetek állati eredetű tejet, van pár tejes dolog, ami hiányzik. Igazából az egyik ilyen édesség a Pannacotta. Most jó növényi zsíros tejszínhab alternatívát forraltam fel, tettem hozzá finomra darált pisztáciát. Tetejére pedig csipet eperlekvár, és érett eperszem került. Az íze leírhatatlan, egy próbát igazán megér.

Hozzávalók (4 adag):

  • 500 ml Alpro zsíros növényi vegán tejszínhab alternatíva
  • 100 g apróra darált pisztácia
  • 2 teáskanál negyedannyi (1:4) édesítőszer
  • 2 púpos teáskanál agar-agar
  • csipet só

Tetejére:

  • 6 teáskanál eperlekvár
  • 6 szem megmosott eper

A gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” elkészítése:

  • Kezdjük el felforralni a növényi tejszínt az édesítőszerrel és a csipet sóval.
  • Daráljuk le igen apróra a pisztáciát.
  • Ezt is adjuk hozzá a forró növényi tejszínhez.
  • Mérjük hozzá az agar-agart.
  • Forraljunk rajta egy percet legalább.
  • Öntsük ki formákba, és tegyük be hűlni, dermedni a hűtőszekrénybe.
  • Ha nehezen jön ki a formából a panna cotta, együk ki kiskanállal.
  • Ha mégis sikerül kiszednünk belőle, tetejére tegyünk egy kis eperlekvárt és egy szem epret.
  • Mennyei édesség.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc, pihentetéssel együtt

Tápanyagtartalom

az egészben

4 adagból 1 adag gluténmentes pisztáciás „Panna cotta”-ban

6 adagból 1 adag gluténmentes pisztáciás „Panna cotta”-ban

Energia

8891 kJ / 2122 kcal

2222 kJ / 530 kcal

1479 kJ / 353 kcal

Zsír

181,3 g

45,3 g

30,2 g

  amelyből telített zsírsavak

99,4 g

24,9 g

16,6 g

Szénhidrát

80,0 g

20,0 g

13,3 g

  amelyből cukrok

34,7 g

8,7 g

5,8 g

Rost

13,5 g

3,4 g

2,3 g

Fehérje

26,4 g

6,6 g

4,4 g

2,97 g

0,74 g

0,50 g

A gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes pannacotta recept

gluténmentes pisztáciás vegán „Panna cotta”

Kategória: , , , ,