Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pita – egy újabb klasszikus mindenmentes recept

A pita az egyik legismertebb keleti eredetű kenyérféle (török-arab származású). Könnyen készíthetünk magunknak otthon is pitakenyeret gluténmentes változatban.
Receptünk kialakítása során kerültük a kész lisztkeverékeket, saját magunk válogattuk össze a magas rosttartalmú, lassan felszívódó gluténmentes liszteket, így receptünk IR diétába is beépíthető.

gluténmentes pita receptHozzávalók – 2 db GM pitához

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és jó alaposan összedolgozzuk.
  • Két részre osztjuk a tésztát és golyókat formázunk belőle, majd tenyerünkkel lelapítjuk őket.
  • Végül sütőpapíros tepsire tesszük egymás mellé a két lapot és 180 °C fokon kb. 15-18 perc alatt megsütjük (félidőben megforgatjuk)

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 35 perc

  • 8-10 per előkészítés
  • 15-18 perc sütés
  • 10 perc pihentetés
Tápanyagtartalom töltelék nélkül 1db
gluténmentes pitában
Energia 179,1 kcal / 746,1 kJ
Zsír 1,1 g
  amelyből telített zsírsavak 0,0 g
Szénhidrát 37,1 g
  amelyből cukrok 0,5 g
Élelmi rost 10,2 g
Fehérje 4,1 g

A gluténmentes pita recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, dietetikus végezte el.

Kategória: , , , , ,