Gluténmentes pizza Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy fehér gluténmentes pizza Air fryerben sütve bővült.
Előszeretettel használom az Air fryert ebben a hőségben. 6,5 literes gépben sütöttem, 2db pizza lett. Ha kisebb a sütő, ebből a tésztából 4 db mini pizza süthető.
Hozzávalók (2 db 12 szeletes pizza):
- 300 g Mester Család pizza por
- 250g langyos víz
- 2g cukor
- 5g só
- 4g gluténmentes porélesztő
- 5g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 30g étolaj
Feltét:
- 40g pizza szósz (ketchup)
- 80g gépsonka
- 100g reszelt mozzarella sajt (bármilyen jó)
- 15g erős paprika vagy amit szeretnél
A Gluténmentes pizza Air fryerben sütve elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Vízzel összeállítom a tésztát, majd az olajjal kidolgozom.
- Air fryer üstjéhez mérem a sütőpapírt.
- Olajjal lekenem, tésztát elfelezem, ujjaimmal papír nagyságúra nyomkodom, lapítom.
- Széleit körbe kicsit magasabbra hogy a feltét ne follyon le.
- Itt mindenki amit szeret azt tegyen rá.
- Papírral együtt beemelem a gépbe, így kelesztem duplájára.
- A gépet nem melegítem elő, nem kapcsolom be.
- Miután megkelt 180 fokon 12 percig sütöm.
- Csipesszel kihúzom alóla a papírt, könnyen jön ha beolajoztuk.
- Nem kell megfordítani. 180 fokon még 3 percet sütöm.
- Tészta másik feléből is így készítem.
- Tökéletesen megsült, pihe, puha, vastag tésztás pizza lett.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes fehér pizza Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes party snack ivóvíz ketchup mozzarella pizza psyllium rost (útifűmaghéj) só sonka street food vendégváró