Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pogácsa recept, tejmentes

Vendégségben mindig jó választás a pogácsa. Nem csak vendégvárónak jó választás ez a gluténmentes pogácsa recept, hanem tízóraira is csomagolhatunk belőle az iskolába vagy a munkahelyre is magunkkal tudjuk vinni.

gluténmentes pogácsa receptHozzávalók 15-18 gluténmentes pogácsához:

  • 30 dkg Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
  • 10 dkg Mester Család gluténmentes süteményliszt
  • 5 dkg Mester Család gluténmentes kelt tészta liszt
  • 1 dl rizs főzőkrém
  • 1 dl víz
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 10 dkg margarin
  • 2 – 3 teáskanál só
  • 7 g gluténmentes porélesztő
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet kelesztjük.
  • Lisztezett lapon kinyújtjuk, majd késsel “bekockázzuk” a tetejét, majd szaggatjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük és tojássárgájával lekenjük.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Ezt a tej- és gluténmentes pogácsa receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT

Tápérték adatok 15 db pogácsa készítésekor
1 darabban
18 pogácsa készítésekor
1 darabban
Energia 638,8 kJ / 153,2 kcal 534,2kJ / 128,1 kcal
Fehérje 2,9 g 2,5 g
Zsír 4,7 g 3,9 g
 amelyből telített zsírsavak 1,1 g 0,9 g
Szénhidrát 23,8 g 19,9 g
 amelyből cukrok 0,4 g 0,3 g
Rost 0,6 g 0,2 g

A gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: