Gluténmentes pogácsa recept, tejmentes
Vendégségben mindig jó választás a pogácsa. Nem csak vendégvárónak jó választás ez a gluténmentes pogácsa recept, hanem tízóraira is csomagolhatunk belőle az iskolába vagy a munkahelyre is magunkkal tudjuk vinni.
Hozzávalók 15-18 gluténmentes pogácsához:
- 30 dkg Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
- 10 dkg Mester Család gluténmentes süteményliszt
- 5 dkg Mester Család gluténmentes kelt tészta liszt
- 1 dl rizs főzőkrém
- 1 dl víz
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 10 dkg margarin
- 2 – 3 teáskanál só
- 7 g gluténmentes porélesztő
- 1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet kelesztjük.
- Lisztezett lapon kinyújtjuk, majd késsel “bekockázzuk” a tetejét, majd szaggatjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük és tojássárgájával lekenjük.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ezt a tej- és gluténmentes pogácsa receptet Mona (Az Élet az ételallergiával blog szerzője) készítette el, aki rövid, kiscsoportos, gyakorlatias sütőkurzusai keretében hasznos tanácsokkal segíti a diétázókat. Aktuális tanfolyamok ITT
Tápérték adatok | 15 db pogácsa készítésekor 1 darabban |
18 pogácsa készítésekor 1 darabban |
Energia | 638,8 kJ / 153,2 kcal | 534,2kJ / 128,1 kcal |
Fehérje | 2,9 g | 2,5 g |
Zsír | 4,7 g | 3,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,1 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 23,8 g | 19,9 g |
amelyből cukrok | 0,4 g | 0,3 g |
Rost | 0,6 g | 0,2 g |
A gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes lisztkeverék margarin Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek pogácsa rizs főzőkrém só sós sós aprósütemények tojás víz