Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes ragacsos lazac, jázmin rizzsel

ragacsos lazac recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy Kolos ragacsos lazac, jázmin rizzsel bővült.

Az egyik kedvenc halam a lazac. A diszkontláncokban érdemes „vadászni” akarom mondani „halászni” a nagyon leakciózott halakat, amikor ilyeneket találok, mindig feltankolom a fagyasztómat. A lazacot pillanatok alatt el lehet készíteni, már ezért is fantasztikus alapanyag. Ezzel a hallal, ha jól osztjuk be az időnket, akár 30 perc alatt is egészen kiváló ebédet tudunk varázsolni.

Hozzávalók (2 fő):

  • 300 g lazac (kettő szelet)

Tetejére:

  • 2 teáskanál só
  • fél citrom frissen facsart leve
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál olíva olaj

Barna ragacsos mártáshoz:

  • 35 g barna cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • kettő csipet só
  • fél lime frissen facsart leve
  • 1 teáskanál méz

Zöldségek:

  • 1 db pak choi
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma granulátum.

Köret:

  • jázmin rizs

A gluténmentes ragacsos lazac, jázmin rizzsel elkészítése:

  • Készítsük el a „ragacsos” mártást.
  • Valamennyi összetevőjét keverjük el.
  • Próbáljuk meg alaposan elkeverni a cukor kristályszemeket is.
  • A lazacokat locsoljuk le a kevés olíva olajjal.
  • Frissen őröljünk rájuk borsot.
  • Facsarjuk rá a citromlevet.
  • Tegyük oda főzni szokásunk szerint a rizst főni.
  • Most airfryerben sütöttem meg a halat.
  • Tegyünk egy sütőpapírt az airfryerbe.
  • Tegyük rá a halat.
  • Ezekre oszlassuk el a „ragacsos mártás” egyharmadát.
  • Nekem a sütőmön van hal funkció, így 24 perc alatt 140C-on sütöm a halat.
  • Félidőben újra locsoljuk meg a halat a mártás második harmadával.
  • Amíg sül a hal, elkészítjük a pak choit.
  • Forró serpenyőben a kettővágott pak choi mindkét felét 2-2 percig pirítsuk le.
  • Elég lesz ez a pár perc is, több idő elteltével már inkább keserű lesz a pak choi.
  • A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, apróra.
  • Az extra szűz olíva olajon pár pillanat alatt pirítsuk le a paprikát a fokhagyma granulátummal.
  • Tálalhatunk is.
  • A rizsre tegyük a pak choit.
  • Szórjuk meg a megpirult paprikával.
  • Tegyük a rizs mellé a halat.
  • Locsoljuk meg a ragacsos mártás maradékával.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

KolosFreeFood receptválogatásunk egy Kolos ragacsos lazac, jázmin rizzsel bővült.

gluténmentes ragacsos lazac recept

gluténmentes ragacsos lazac recept

Kategória: , , ,