Gluténmentes ragacsos lazac, jázmin rizzsel
KolosFreeFood receptválogatásunk egy Kolos ragacsos lazac, jázmin rizzsel bővült.
Az egyik kedvenc halam a lazac. A diszkontláncokban érdemes „vadászni” akarom mondani „halászni” a nagyon leakciózott halakat, amikor ilyeneket találok, mindig feltankolom a fagyasztómat. A lazacot pillanatok alatt el lehet készíteni, már ezért is fantasztikus alapanyag. Ezzel a hallal, ha jól osztjuk be az időnket, akár 30 perc alatt is egészen kiváló ebédet tudunk varázsolni.
Hozzávalók (2 fő):
- 300 g lazac (kettő szelet)
Tetejére:
- 2 teáskanál só
- fél citrom frissen facsart leve
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál olíva olaj
Barna ragacsos mártáshoz:
- 35 g barna cukor
- 1 evőkanál mustár
- kettő csipet só
- fél lime frissen facsart leve
- 1 teáskanál méz
Zöldségek:
- 1 db pak choi
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- ízlés szerint fokhagyma granulátum.
Köret:
- jázmin rizs
A gluténmentes ragacsos lazac, jázmin rizzsel elkészítése:
- Készítsük el a „ragacsos” mártást.
- Valamennyi összetevőjét keverjük el.
- Próbáljuk meg alaposan elkeverni a cukor kristályszemeket is.
- A lazacokat locsoljuk le a kevés olíva olajjal.
- Frissen őröljünk rájuk borsot.
- Facsarjuk rá a citromlevet.
- Tegyük oda főzni szokásunk szerint a rizst főni.
- Most airfryerben sütöttem meg a halat.
- Tegyünk egy sütőpapírt az airfryerbe.
- Tegyük rá a halat.
- Ezekre oszlassuk el a „ragacsos mártás” egyharmadát.
- Nekem a sütőmön van hal funkció, így 24 perc alatt 140C-on sütöm a halat.
- Félidőben újra locsoljuk meg a halat a mártás második harmadával.
- Amíg sül a hal, elkészítjük a pak choit.
- Forró serpenyőben a kettővágott pak choi mindkét felét 2-2 percig pirítsuk le.
- Elég lesz ez a pár perc is, több idő elteltével már inkább keserű lesz a pak choi.
- A kaliforniai paprikát kockázzuk fel, apróra.
- Az extra szűz olíva olajon pár pillanat alatt pirítsuk le a paprikát a fokhagyma granulátummal.
- Tálalhatunk is.
- A rizsre tegyük a pak choit.
- Szórjuk meg a megpirult paprikával.
- Tegyük a rizs mellé a halat.
- Locsoljuk meg a ragacsos mártás maradékával.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
KolosFreeFood receptválogatásunk egy Kolos ragacsos lazac, jázmin rizzsel bővült.
- Recept címke: barna cukor bors citrom fokhagyma gyors kaliforniai paprika lazacfilé lime méz mustár olívaolaj rizs só