Gluténmentes rakott burgonya
Iri mama egy gluténmentes rakott burgonya bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma egy családi kedvenc receptem hoztam nektek, a rakott krumplit. Jó szaftos, sok sajttal. Mi így szeretjük.
Hozzávalók (8 adag):
- 2 kg sárga burgonya
- 10 db M-es méretű tojás
- ízlés szerint só (5 g)
- 25 dkg reszelt sajt
- 6 dl tejföl
- 30 dkg kolbász
A gluténmentes rakott burgonya elkészítése:
- Burgonyát héjában puhára főzöm.
- Tojást 10 percig, keményre főzöm, leöntöm róla a forró vizet, majd hideg vizet öntök rá.
- Így könnyebben jön le a héja. Sajtot lereszelem, tejfölt ki készítem, kolbászt karikákra vágom.
- Ezután egy tapadásmentes tepsibe kevés zsiradékot teszek.
- Kirakom egy réteg vékony karikákra vágott burgonyával, picit sózom.
- Erre teszem a karikázott kolbászt és a szeletelt tojást.
- Ezután tejföllel locsolom , reszelt sajttal bőven megszórom.
- Még egyszer ugyanígy ismétlem.
- Tetejét burgonyával zárom, sózom ,tejföllel lekenem, reszelt sajttal megszórom.
- 180 °C fokos sütőben légkeveréssel 30 percig sütöm.
- Savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes rakott burgonyában |
Energia | 25890 kJ / 6179 kcal | 3236 kJ / 772 kcal |
Zsír | 371,3 g | 46,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 193,8 g | 24,2 g |
Szénhidrát | 397,4 g | 49,7 g |
amelyből cukrok | 35,2 g | 4,4 g |
Rost | 58,0 g | 7,3 g |
Fehérje | 267,6 g | 33,5 g |
Só | 20,78 g | 2,60 g |
A gluténmentes rakott burgonya tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.