Gluténmentes rántott hús különleges panírban
Korábbi különleges panírozási ötleteink, után egy újabb tippet hoztunk, ha éppen elfogyna otthon a gluténmentes morzsa.
- 10 szelet filézett, bőr nélküli csirkecomb, kb. 1 kg, (10 dkg / 1 szelet)
- 10 dkg Abonett – kukoricás (Kukoricás Extrudált Kenyér)
- só
- barna rizsliszt (vagy bármilyen gluténmentes liszt)
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkecomb szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk
- Az Abonett extrudált kenyeret ledaráljuk
- A hús szeleteket megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban, végül az ledarált Abonett morzsában
- Végül forró olajban kisütjük
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
TIPP: ha filézett bőr nélküli csirkemell filéből készítjük, alacsonyabb zsírtartalmú lesz az Abonett paníros csirkénk.
Tápanyagtartalom | az egészben | 5 fő setén 1 adagban (2 szelet) |
Energia | 3166 kcal / 13233 kJ | 633 kcal / 2645 kJ |
Fehérje | 194,7 g | 38,9 |
Zsír | 218,8 g | 43,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 54,5 g | 10,9 g |
Szénhidrát | 81,2 g | 16,2 g |
amelyből cukrok | 1,6 g | 0,3 g |
Rost | 10,6 g | 0,3 g |
A rántott hús gluténmentes panírban recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes panír ötletek
- Recept címke: Abonett gluténmentes extrudált kenyér barna rizsliszt csirkecomb étolaj rántott hús só