Omlett muffin – gluténmentes reggeli recept Vicától
Vica letesztelte rovatunk háziasszonya, most egy ötletes gluténmentes reggeli receptet osztott meg velünk:
Mostanában nálunk úgy fogy a tojás, mint az ivóvíz. A rántotta-tükörtojás-kemény tojás trión túlmenően igyekszem másféle opciókat is kipróbálni, hogy azért az unalomba már ne csapjon át. Legutóbb a Pinterestet bújtam (mint mostanában oly sokszor az esküvő miatt) és ott futottam bele egy igazán látványos megoldásba, amihez sajnos receptet nem találtam, de a kép alapján kikísérleteztem.
- 6 közepes méretű (M-es) tojás
- só
- bors
- 12 szelet sonka (én kicsit füstösebbet választottam)
- koktél paradicsom
- uborka
- mozzarella sajt
- kalifornia paprika
Elkészítés:
- A tojásokat verjük fel, sózzuk és borsozzuk. A muffin sütő-formámat használtam és kibélelgettem a szeletelt sonkákkal. Az „extra” hozzávalókat, mint a sajt és a zöldségek apróra szeleteltem és megtöltöttem a sonka batyukat velük.
- A töltött batyukat felöntöttem a felvert tojással és előmelegített sütőben 180 °C fokon 15 perc alatt készre sütöttem. Nekem picit kifolyt a tojás a sonkákból és az jól odatapadt a formához, szóval erre érdemes odafigyelni, mert a mosogatás utána nem volt üdítő élmény.
- Nekem személy szerint a mozzarellás lett a kedvencem, mert az nagyon krémes lett 🙂
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 adag esetén 1 db. Omlettben |
12 adag esetén 1 db. Omlettben |
Energia | 3424 kJ / 819 kcal | 570 kJ /136 kcal | 285 kJ / 68 kcal |
Zsír | 51,8 g | 8,6 g | 4,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 22,8 g | 3,8 g | 1,9 g |
Szénhidrát | 5,2 g | 0,8 g | 0,4 g |
amelyből cukrok | 3,7 g | 0,2 g | 0,3g |
Rost | 0 g | 0 g | 0 g |
Fehérje | 77,0 g | 12,8 g | 6,4 g |
Só | 5,91 g | 0,98 | 0,49 g |
A omlett muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors kaliforniai paprika mozarella sajt omlett paradicsom só sonka tojás uborka