Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes répatorta ízvilágú cupcake

répás cupcake recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes répatorta ízvilágú cupcake-kel bővült.

Van olyan ember, aki nem szereti a répatortát? Úgy gondolom, hogy nincs. Most a muffinok közepébe is tettem egy kis adag répás tölteléket, a tetején lévő krémbe pedig bőven jutott darált dió és reszelt répa is. Ha pedig az egészet megszórjuk karácsonyi „Mézikkel” és még néhány apró karácsonyi cukorkával, akkor igazán dekoratív ünnepi kis tortácskák lesznek az ünnepi asztalunkon.

Hozzávalók (12 db):

  • 500 g It’s us mimen vaníliás gluténmentes sütemény
  • 110 ml napraforgó étolaj
  • 240 g víz

Belsejébe:

  • 1 db sárgarépa fele (60 g)
  • 1 evőkanál cukrozott, darált dió
  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • 2 csomag gluténmentes vaníliáspuding
  • 300 ml növényiital
  • 3 evőkanál cukor
  • fél sárgarépa
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 evőkanál cukrozott, darált dió
  • csipet reszelt citrom héja
  • pár csepp rum aroma
  • csipet só
  • 60 g liga
  • 2 evőkanál porcukor
  • ízlés szerint karácsonyi dekorcukor (itt 1 evőkanálnyi)

Répa párolásához:

  • 4 evőkanál víz
  • 1 teáskanál cukor

A gluténmentes répatorta ízvilágú cupcake elkészítése:

  • A növényi itallal és a cukorral főzzük igen sűrűre a pudingot.
  • Tegyük félre hűlni.
  • Reszeljük le az egész répát, tegyük egy mélyebb műanyag tálba.
  • Mivel a krémbe és a töltelékbe is kell párolt répa, egyben pároljuk meg.
  • A reszelt répához adjuk a cukrot és a vizet.
  • 1,5 perc alatt mikrohullámú sütőben pároljuk meg.
  • Ezt keverjük el a sárgabarack lekvárral és a darált, cukrozott dióval.
  • Készítsük el a tésztát.
  • A tészta hozzávalókkal együtt keverjük simára.
  • Egy-egy muffin kapszlival béleljük ki a formákat.
  • Tegyük bele a muffin formákba a tésztát, úgy, hogy a majdnem a forma feléig érjen a tészta.
  • Erre tegyük a répás, diós, lekváros töltelék 1/3 részét, szépen elosztva az összes muffinba.
  • Jöhet rá a maradék tészta.
  • Előmelegített 180 C-os sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt a süteményeket.
  • Készítsük el a krémet.
  • A kihűlt vaníliapudinghoz reszeljünk citrom héjat, tegyünk bele sárgabarack lekvárt is.
  • Szórjuk bele a cukrozott diót, a rumaromát is.
  • Keverjük el alaposan a szobahőmérsékletű ligával és a porcukorral csipet sóval.
  • Töltsük habzsákba, és nyomjunk halmokat a muffinok tetejére.
  • Szórjuk meg karácsonyi dekorációs cukorral.
  • Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra + pihentetés

(recept tápértékszámítása folyamatban)

gluténmentes répatorta ízvilágú cupcake tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes répás cupcake recept

gluténmentes répás cupcake recept

Kategória: , , , , ,