Gluténmentes Rigó Jancsi
A tésztához:
- 6 db M-es méretű tojás kettéválasztva
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
A krémhez:
- 6 dl * habtejszín
- 4-6 evőkanál porcukor
- 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
A tetejére:
- 10-15 dkg gluténmentes étcsokoládé
Laktózmentes habtejszínt használva, laktózérzékenyek is fogyaszthatják!
A gluténmentes Rigó Jancsi elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadunk 2-3 evőkanál fehérjehabot, beleszórjuk a kakaóport, a keményítőt, alaposan összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal, ügyelve arra, hogy a hab ne essen össze.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a csokoládét megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni.
- A habtejszínt a porcukorral felverjük, majd hozzákeverjük a kissé kihűlt, de még olvadt csokoládét.
- A kihűlt tésztát félbevágjuk és az egyik felére ráhalmozzuk a csokis habot, szépen elegyengetjük, majd a tetejére óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot.
- Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd óvatosan szeleteljük.
- A sütikockák tetejét olvasztott csokoládéval kenjük meg – ami gyorsan meg is dermed a hűtőből kivett süteményen.
Elkészítési idő: 70 perc + hűtési idő
Nehézségi fok: közepes
Rigó Jancsi receptünket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!
- Recept címke: cukor gluténmentes étcsokoládé habtejszín kakaópor kukoricakeményítő tojás