Gluténmentes ropi recept
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 200 ml víz
- 50 g margarin
- 4 g porélesztő
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- só
- sós mandulaital a kenéshez
- Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát hagyjuk kelni.
- A megkelt tésztából ki-kicsippentünk egy egy adagot, amit gluténmentes liszttel meghintett lapon kisodrunk
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- A tésztarudacskákat sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük sóval kikevert mandulaitallal, majd 180 °C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra
- előkészítés: 10 perc
- kelesztés 1 óra
- sütés: 20 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom 16-20 db készítésekor 1 darabban (adagban)
Tápanyagtartalom 1 darabban | 16 db készítésekor | 20 db készítésekor |
Energia | 299,4 kJ / 71,8 kcal | 237,7 kJ / 87,0 kcal |
Fehérje | 1,0 g | 0,8 g |
Zsír | 1,9 g | 1,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,5 g | 0,4 g |
Szénhidrát | 12,2g | 9,7 g |
amelyből cukrok | 0,6 g | 0,5 g |
Élelmi rost | 1,1 g | 0,8 g |
A gluténmentes ropi recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Kapcsolódó receptvideó
- Recept címke: élesztő gluténmentes party snack gluténmentes ropi mandulaital margarin receptvideo Schär Mix B sós sós aprósütemények tojás