Gluténmentes, ropogós mexikói tortillachips
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes, ropogós mexikói tortillachips-szel bővült.
A tortillat mindenhol kínálták Mexikóban, de tényleg mindenhol, és mindenhez is. Mivel „tonnaszámra” ettem kint, és itthon szerettem volna elkészíteni házi trotillachipset, nekiálltam kutakodni, hogyan lehet a maximális ízvilágit kihozni a házi fajtából.
Hozzávalók (3 adag):
- 90 g It’s us kukoricaliszt
- 10 g lenmag
- 70 ml víz
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Szükség esetén:
- 2-3 evőkanál víz, fokozatosan adagolva
Tetejére:
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors, fokhagymagranulátum
A gluténmentes, ropogós mexikói tortillachips elkészítése:
- 2 evőkanál kukoricalisztet daráljunk le a lenmaggal.
- Egy tálba mérjük hozzá a többi lisztet.
- Az eredeti tortillachipsbe nem tesznek sót, így én sem tettem.
- A liszthez öntsük hozzá a vizet és az olajat.
- Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal.
- Ha nem kellőképpen áll össze, nem elég „nedves tapintású” fokozatosan adagoljunk hozzá vizet.
- Amikor összeállt a tészta, tegyük kettő sütőpapír közé.
- Mexikóban van egy kézi tortilla készítő „gép”, de én most egy laposabb, szögletes jénaival simítottam el a tésztát.
- Tetejét kenjük le vékonyan étolajjal.
- Szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymagranulátummal, ízlés szerint.
- Ezekután igyekeztem egyforma nagyságú háromszögeket vágni a tésztából.
- Előmelegített, 180 °C fokos sütőben süssük készre, ropogósra kb. 15 perc alatt.
- Kihűlve igazán ropogós lesz.
- Legfinomabb friss avokádókrémmel.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes, ropogós mexikói tortillachips tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors étolaj fokhagyma gluténmentes party snack gyors ivóvíz kukoricaliszt lenmag olívaolaj só tortilla vendégváró