Gluténmentes ropogós zöldségfasírt, csőben sülve
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes ropogós zöldségfasírttal bővült.
Az utóbbi időben sok zöldséget eszünk itthon. A húsos fasírt helyett is zöldséget használtam. A ropogós textúrát pedig a tésztában forgatott fasírt adta meg. Az egészet sütőben sütöttem meg, kevés olvasztott növényi margarinon. Mennyei ízű, nem is hiányzik így a hús belőle.
Hozzávalók (14 db):
- 1 kg fagyasztott francia saláta zöldségkeverék
- 1 l víz
- 2 teáskanál só
- 120 g gluténmentes zabpehely
- 40 g kukoricaliszt
- 90 g burgonyapehely
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál szárított petrezselyemlevél
- 2 db tojás
- 3 db zöldségleves kocka – gluténmentes
Forgatáshoz:
- 50 g főtt gluténmentes cérnametélt
- 50 g szárított gluténmentes cérnametélt
Sütéshez:
- 4 evőkanál olvasztott margarin
A gluténmentes ropogós zöldségfasírt, csőben sülve elkészítése:
- A franciasaláta zöldségkeveréket főzzük meg a vízben a sóval együtt.
- Amikor megfőtt, megpuhult a zöldség szűrjük le.
- Hagyjuk teljesen lecsöpögni.
- Morzsoljuk szét a kezünkkel a zöldségeves kockát.
- Adjuk valamennyi hozzávalót a megfőtt zöldségkeverékhez.
- Keverjük el alaposan, és hagyjuk 10 percig pihenni a keveréket.
- Addig főzzük ki a tésztát.
- A tészta másik felét pedig törjük össze kisebb darabokra.
- Kezünkkel formázzunk fasírtokat.
- A megfőtt és a száraz tészta keverékébe forgassuk meg a fasírtokat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük az olvasztott margarin felét.
- Helyezzük erre a fasírtokat.
- A maradék olvasztott margarinnal locsoljuk meg a fasírtokat.
- Előmelegített, 200 °C fokos sütőben süssük, pirítsuk meg fasírtokat.
- Kb. 20-25 perc alatt kész lesz.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. ropogós gluténmentes zöldségfasírtban |
Energia | 10198 kJ/ 2434 kcal | 728 kJ / 174 kcal |
Zsír | 82,9 g | 5,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 36,6 g | 2,6 g |
Szénhidrát | 320,2 g | 22,9 g |
amelyből cukrok | 19,6 g | 1,4 g |
Rost | 49,6 g | 3,5 g |
Fehérje | 85,4 g | 6,1 g |
Só | 8,82 g | 0,63 g |
A gluténmentes ropogós zöldségfasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonyapehely főétel gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zabpehely gyors ivóvíz kukoricaliszt leveskocka margarin petrezselyem só szezámmag tojás