Gluténmentes sagna torte, spirál alakú tészta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sagna torte, spirál alakú tésztával bővült.
Azokat a tésztákat szeretem, amelyiket rendesen meg lehet „harapni”. Ez az spirális alakú olasz tésztakülönlegesség pont jó ehhez. A spirális formák csak úgy kínáljak magukat, hogy harapj belém. Ez a tészta Puglia-ból származik, és leginkább vegyes húsmártásokkal kínálják. Érdemes kipróbálnunk.
Hozzávalók (3-4 adag):
- 300 g Mester Család gluténmentes tésztalisztkeverék
- 2 db M-es méretű tojás
- kb. 30 ml főtt lilakáposzta leve, ettől nem lila, hanem zöldes színű lesz a tésztánk
- 2-3 evőkanál kukoricaliszt
A gluténmentes sagna torte, spirál alakú tészta elkészítése:
- A kimért tésztához adjuk hozzá a tojásokat.
- Kezdjük el alaposan összegyúrni. (most egy gumikesztyűvel tettem meg ezt)
- A tésztát ketté szedjük.
- Egyik fele sárga színű marad.
- Másik feléhez adjunk a káposztalevet, gyúrják át újra, hogy a tészta vegye fel a káposzta színét.
- Érdemes apránként adagolni a lilakáposzta levét, hogy mennyit vesz fel a tésztapor.
- Kukoricalisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztákat, igyekezzünk téglalappá formálni.
- Vágjunk pizzavágóval, vagy éles késsel egyforma hosszú vékonyabb csíkokat.
- Két végén fogjuk meg a tésztát.
- Pöndörítsük fel ezeket, és a tészta végét nyomjuk össze.
- Azonnal kifőzhetjük, vagy hagyhatjuk megszáradni, és későbbre eltenni.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 adagra osztva 1 adag Sagna torte tésztában |
4 adagra osztva 1 adag Sagna torte tésztában |
Energia | 5673kJ / 1354 kcal | 1890 kJ / 451 kcal | 1418 kJ / 338 kcal |
Zsír | 14,4 g | 4,8 g | 3,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,5 g | 1,5 g | 1,1 g |
Szénhidrát | 262,1 g | 87,4 g | 65,5 g |
amelyből cukrok | 0,6 g | 0,2 g | 0,2 g |
Rost | 9,0 g | 3,0 g | 2,3 g |
Fehérje | 35,5 g | 11,8 g | 8,9 g |
Só | 0,30 g | 0,10 g | 0,08 g |
A gluténmentes sagna torte, spirál alakú tészta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt főétel glutén és tejmentes gluténmentes száraztészta gluténmentes tészta gyors káposzta kukoricaliszt Mester lisztkeverékek tojás