Gluténmentes sajtos bagett
Iri mama gm sajtos bagett receptje!
Ez a péksüti a leg-leg, kívül roppanós, belül pihe – puha. Aki megkóstolta nem tudta megállapítani hogy gluténmentes, olyan finom. Reggelire, uzsonnára, szendvicsnek, bárminek tökéletes finomság. Próbáljátok ki, tuti siker.
Hozzávalók :
- 25 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
- 1 teáskanál só (5g)
- 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 5 g porélesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál sajtkrém (25-30 g)
- 270 ml langyos víz
Nyújtáshoz :
- reszelt sajt (az egész receptben 10dkg összesen)
Tetejére :
- felvert tojás
- reszelt sajt
A gluténmentes sajtos bagett elkészítése :
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem. Hozzáadom a sajtkrémet, langyos vizet, kézzel kidagasztom. (lehet géppel is)
- 15 percig pihentetem. Ezután 4 részre osztom, egyesével kb. 15cm széles, 20-25cm hosszú téglalappá nyújtom.
- Reszelt sajttal szórom. Nem túl szorosan feltekerem, összecsípem, kicsit meggörgetem, sütőlemezre sorakoztatom.
- 50 ºC fokos sütőben 45 percig kelesztem.
- Ezután felvert tojással lekenem, reszelt sajttal szórom.
- Előmelegített sütőben légkeveréssel 15-20 percig sütöm 180 °C fokon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ebből a mennyiségéből 4 db óriási sajtos bagett lesz
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézségi szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes bagettben |
Energia | 5729 kJ / 1364 kcal | 1432 kJ / 341 kcal |
Zsír | 39,5 g | 9,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 22,8 g | 5,7 g |
Szénhidrát | 200,7 g | 50,2 g |
amelyből cukrok | 15,8 g | 4,0 g |
Rost | 19,5 g | 4,9 g |
Fehérje | 42,3 g | 10,6 g |
Só | 9,69 g | 2,42 g |
A gluténmentes sajtos bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények ivóvíz lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reszelt sajt sajtkrém Schär Mix B só tojás