Gluténmentes sajtos bagett
Iri mama egy gluténmentes sajtos bagett csiga bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ma ismét bagettet sütöttem, most két féle liszttel, sajttal. Finom lett így is.
Hozzávalók (2 db):
- 100 g It’s Us barna rizsliszt
- 200 g It’s us Naturbit Basic Mix lisztkeverék
- 15 g psyllium rost útifűmaghéj
- 6 g só
- 5 g cukor
- 5 g porélesztő
- 40 g étolaj
- 300 g langyos víz
- 50 g reszelt mozzarella sajt, tetejére is hagytam belőle
A sajtos gluténmentes bagett elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérem, elkeverem.
- Olajjal és langyos vízzel bedagasztom a tésztát.
- Ebből lehet sütni 4-5 db zsemlét, kenyeret, vagy mint én 2 db óriási bagettet.
- Két részre osztom a tésztát, olajos felületen, egyesével téglalappá nyújtom.
- Vékonyan megszórom sajttal, feltekerem.
- Másikat is így készítem.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem olajjal.
- Csipet sajttal leszórom, duplájára kelesztem.
- Ez 40-50 perc ,de lehet több is.
- 180 °C fokon, légkeveréssel, 25-35 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, elfelezem, zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagytani is.
- Finom, puha lett.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 80-100 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. nagy gluténmentes sajtos bagettben |
Energia |
6617 kJ / 1579 kcal |
3309 kJ / 790 kcal |
Zsír |
50,6 g |
25,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
10,7 g |
5,4 g |
Szénhidrát |
246,1 g |
123,1 g |
amelyből cukrok |
14,8 g |
7,4 g |
Rost |
21,3 g |
10,7 g |
Fehérje |
24,4 g |
12,2 g |
Só |
6,79 g |
3,40 g |
A gluténmentes sajtos bagett tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Naturbit Basic Mix ivóvíz mozzarella Naturbit lisztkeverék psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli só uzsonna és tízórai